Gigi Becali, scandal în direct cu Remus Cernea pe tema proiectului uniunii consensuale: Nu vorbesc cu demoni! (VIDEO)

Gigi Becali, scandal în direct cu Remus Cernea pe tema proiectului uniunii consensuale: Nu vorbesc cu demoni! (VIDEO)

Gigi Becali a avut un schimb dur de replici cu Remus Cernea, în direct, pe B1 TV, pe tema proiectului de lege privind uniunea consensuală pe care PSD intenționează să și-l asume după sărbătorile de Paști, potrivit unor surse citate de B1 TV.

Potrivit proiectului, partenerii de acelaşi sex se vor putea înregistra la ofițerul de stare civilă, vor fi asimilați soților, dar nu vor putea adopta copii.

Inițiativa a stârnit revolta lui Gigi Becali care a intrat în contradicţie cu Remus Cernea, cel care a iniţiat legea partenriatului civil.

”Când vor veni ei în biserică să fie cununați, atunci va veni sfârșitul. Nu vă mai suportă Dumenzeu! Eu acum am făcut un mare păcat, că țin post, am dat posibilitatea unui satansit, unui diavol, ca el sa m contrazică”, a tunat Becali.

Proiectul pentru parteneriatul civil a starnit din nou controverse intre cele doua tabere.

”Dacă prin credință oamenii înțeleg să fie agresivi, intoleranți unii cu ceilalți și să jignească, ne întrebăm la ce mai este bună credința. Îl face pe om să fie mai moral? Iată că pe domnul Becali, nu. Fiecare are dreptul la propria credință”, a spus Remus Cernea.

Persoanele de același sex sau de sex diferit își pot organiza viața de familie sub forma uniunii consensuale, care se înregistrează la starea civilă iar partenerii sunt asimilați soților în ce privește drepturile civile, de întreținere, moștenire, asigurărari. În schimb nu au drept de adopție, se arată în proiectul de lege elaborat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au anunțat că vor să urgenteze referendumul pentru familie, dar că doresc în același timp legiferarea parteneriatului civil.

Potrivit unor surse, PSD intenționează să-și asume proiectul de lege și să-l voteze în Parlament după sărbătorile de Paște, înainte de referendumul pentru familie anunțat pentru luna mai. În Parlament mai există un proiect de lege privind parteneriatul civil, inițiat de Remus Cernea, dar organizațiile de profil consideră că proiectul trebuie serios amendat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend
18:18 - AUR pregătește o lege privind LGBTQ+ similară cu cea din Ungaria. Claudiu Târziu: Susținem familia și valorile creștine. Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și grădinițele din România
18:14 - CNCAV: 15.904 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 10.704 au primit prima doză
18:03 - Sibiu: Cel mai vechi obiect de cult al comunităţii săseşti din Transilvania a fost recuperat de polițiști după 5 ani de la furt
17:56 - Ludovic Orban: „Ne menținem angajamentul clar de desființare a Secției speciale” / Ce variante susține PNL pentru deblocarea discuțiilor din coaliție (VIDEO)
17:48 - Andrei Baciu: România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin anti-COVID