Guvernul ar putea majora amenzile aplicate de AEP primarilor care nu actualizează listele electorale

Guvernul ar putea majora amenzile aplicate de AEP primarilor care nu actualizează listele electorale

Guvernul ar putea majora amenzile aplicate de Autoritatea Electorală Permanentă primarilor care nu îşi actualizează listele electorale. În prezent, amenda maximă este de 2.500 lei, a declarat premierul Victor Ponta.

”Cel puţin, din ceea ce am eu am perceput în acest moment, toţi primarii sigur că au o sarcină în plus şi sigur că au multe întrebări: în cât timp, când facem comisia electorală, cât ne va costa, dar nu am auzit pe nimeni care să spună că nu vrea să facă chestia asta. Până la urmă, ca să fiu corect, şi domnul primar Boc nu a zis să că nu vrea, a zis că nu poate, că cei o mie de angajaţi ai primăriei sunt plecaţi sau nu au în atribuţii. Aici, dacă nu luni, dacă nu reuşim să strângem toate datele, atunci marţi, cel mai târziu, avem şedinţa de Guvern, adoptăm hotărârile de guvern necesare şi, inclusiv, dacă va fi nevoie de o hotărâre legislativă pentru a mări amenzile pe care Autoritatea Electorală Permamentă le are şi în acest moment prevăzute în lege – dacă nu mă înşel cea mai mare este undeva la 2.500 lei – pentru primarii care nu îşi actualizează listele electorale”, a spus Ponta, conform Mediafax.

Precizarea vine în urma unei întrebări a jurnaliștilor cu privire la un eventual boicot al primăriilor PDL și UDMR și ce s-ar întâmpla în acest caz.

Primarul Clujului, Emil Boc, i-a spus premierului Ponta, în cadrul videoconferinţei privind actualizarea listelor electorale, că nu dispune de personalul necesar în acest scop, iar ministrul de Interne, Ioan Rus, i-a replicat că în acest caz trebuie „importaţi” nemţi pentru efectuarea numărătorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe