Iliescu: Românii nu vor ieşi din recesiune nici peste doi ani. Lipsesc resursele bugetare

Iliescu: Românii nu vor ieşi din recesiune nici peste doi ani. Lipsesc resursele bugetare
Foto: evz.ro

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat vineri că noţiunea de recesiune este „relativă” şi că românii nu vor ieşi din recesiune „nici peste doi ani”, întrucât lipsesc „resursele bugetare”.

Iliescu a lansat un atac la adresa actualei guvernări, despre care a spus că nu are „calificarea necesară” şi „se zbate în măsuri aberante”.

„E relativă noţiunea de recesiune, aici este vorba de resursele bugetare care lipsesc. E o motivaţie obiectivă  generată de un factor subiectiv, o guvernare fără calificarea necesară, fără pregătirea necesară şi care se zbate în asemenea măsuri aberante”, a declarat Iliescu.

Fostul şef al statului nu crede că previziunile premierului Emil Boc cu privire la ieşirea din recesiune în luna martie se vor adeveri. „Asta nu se va resimţi nici peste doi ani de zile”, a declarat Iliescu despre ieşirea din criză.

Premierul Emil Boc a declarat încă dată joi că România are şanse să iasă din recesiune în primul trimestru al anului.

„Eu am spus un singur lucru, pe care l-au spus şi reprezentanţii FMI (…): că România are toate şansele ca la sfârşitul primului trimestru să iasă din recesiune”, a declarat Boc.