Ioan Rus, la Parchet pentru audieri în dosarul listelor electorale

Ioan Rus, la Parchet pentru audieri în dosarul listelor electorale
Foto: agerpres.ro

Fostul ministru de interne Ioan Rus va fi audiat în această dimineaţă în dosarul listelor electorale. Potrivit unor interceptări telefonice, la începutul acestui scandal, Rus a spus că nu vrea să-şi petreacă bătrâneţile la închisoare (Detalii AICI), în timp ce fostul său coleg, Victor Paul Dobre spunea că vrea să iasă din ”această grupare infracţională organizată.” (Detalii AICI)

În acest dosar, procurorii au solicitat Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii fostului ministru delegat pentru Administraţie Victor Paul Dobre, acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Ramona Mănescu a declarat că USL nu va accepta în Parlament , solicitarea Parchetului de declanşare a urmăririi penale în cazul lui Dobre.

Până în prezent, în cauză au fost puşi sub acuzare şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul-şef Constantin Manoloiu, şi secretarul de stat în MAI Ioan Căbulea.

De asemenea, la Parchet au fost audiaţi preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, şi adjunctul şefului de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, Daniel Gheorghe.

Ioan Rus, despre interceptări

Embed: " />