Iohannis: Germania nu se va mai opune intrării României în Schengen când va termina campania electorală

Iohannis: Germania nu se va mai opune intrării României în Schengen când va termina campania electorală

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că nemții nu se vor mai opune intrării României în Schengen anul viitor, când Germania nu va mai fi în campanie electorală.

De asemenea, liderul Forumului Democrat al Germanilor din România a spus că, personal, va face lobby pentru ca țara noastră să aibă liber pentru aderarea la zona Schengen.

„Nu am un mandat din partea USL, nici nu aş fi avut cum să îl am, pentru că nu am discutat această chestiune, dar în afară de aceasta, întotdeauna îmi face mare plăcere să fac lobby pentru România. Da (voi face lobby în Germania pentru aderarea României la Schengen – n.r.) şi da (cred că Germania nu se va mai împotrivi în 2014, intrării României în Schengen – n.r.)”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

De asemenea, liderul liberal a apreciat drept ”înțelept” intenția premierului Ponta de a nu solicita în Consiliul Justiție și Afaceri Interne ca subiectul aderării țării noastre să fie supus la vot.

„Este un lucru înţelept că nu se doreşte forţarea unei poziţii în Consiliul JAI, fiindcă că nu ar rezolva nimic. (…) Mă bucur că primul-ministru a luat această decizie. Da, sunt optimist, că după ce toată lumea se va linişti, după campaniile electorale şi după alegeri, lucrurile vor discutate şi tranşate cu mai mult calm”, a mai spus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe