Iohannis, declarație de ultimă oră despre revocarea lui Kovesi

Iohannis, declarație de ultimă oră despre revocarea lui Kovesi

Președintele Klaus Iohannis a declarat că va anunțadupă Paște dacă răspunde pozitiv sau negativ solicitării Ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Acesta are deja pe masă raportul redactat de Toader, dar și avizul consultativ negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii vizavi de această cerere.

”Această decizie este în analiză, ca să avansăm puțin cu discuția noastră, pot să vă spun că nu voi anunța această decizie înainte de Sărbători. Cel mai probabil, după Sărbători, vom avea o analiză completă și o decizie.

În luarea deciziei mă voi inspira din toate documentele puse la dispoziție și de o parte și de cealaltă parte”, a spus Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei a solicitat revocarea șefei DNA pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”. Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, însă, a dat un aviz negativ, iar motivarea acestuia a ajuns la Cotroceni.

Întrebat dacă este pregătit să sesizeze Curtea Constituțională în cazul în care Iohannis va spune ”nu”, Tudorel Toader a răspuns: ”Da, eu sunt pregătit. Aşteptăm motivarea secţiei de procurori“.