Ipoteza demiterii lui George Scutaru de la Cotroceni: Consilierul ar fi implicat în două dosare penale

Ipoteza demiterii lui George Scutaru de la Cotroceni: Consilierul ar fi implicat în două dosare penale

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcție a consilierului prezidențial pentru securitate națională, George Scutaru, iar în locul acestuia a fost numit Ion Oprişor, care deţinea funcţia de consilier de stat la Secretariatul CSAT.

Deși Administrația prezidențială nu a motivat plecare lui Scutaru de la Cotroceni, prin Parlament circulă un zvon conform căruia motivul pentru care consilierul ar fi părăsit funcția este că ar fi fost denunțat la DNA, scrie stiripesurse.ro.

Conform sursei citate, George Scutaru ar fi implicat în două dosare penale:

1.În primul dosar, George Scutaru ar fi fost turnat de președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent arestat. Bîgiu le-a recunoscut procurorilor că o parte din cei 250.000 de euro, destinați mitei pentru fostul ministru de Interne, Cristian David, au ajuns și la Buzău.

Acești bani au fost folosiți în campania electorală din 2008. La vremea respectivă, liderul PNL Buzău era chiar George Scutaru.

2. Al doilea dosar în care apare numele lui George Scutaru este ”Dosarul ASF”. Soția lui George Scutaru a fost sprijinită de Unchiu’ Rușanu să ajungă la ASF, iar ancheta procurorilor DNA ar putea să o prindă și pe ea în chingi.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe