Isărescu şi Tănăsescu, printre posibilii înlocuitori ai lui Boc

Isărescu şi Tănăsescu, printre posibilii înlocuitori ai lui Boc
Foto: evz.ro

Liderii organizaţiilor locale şi preşedintele Traian Băsescu au avut, luni, mai multe întâlniri în cadrul cărora s-a discutat despre strategia alegerilor din partid, susţin surse citate de Mediafax. Şeful statului le-ar fi vorbit pedeliştilor despre necesitatea unei reforme guvernamentale şi politice şi ar fi avansat mai multe nume pentru înlocuirea lui Emil Boc de la şefia Executivului, printre care Mugur Isărescu şi Mihai Tănăsescu.  

În cadrul întâlnirilor, Traian Băsescu i-a consultat, se pare, pe şefii organizaţiilor în privinţa unui premier tehnocrat. Cei mai mulţi ar fi refuzat posibilitatea numirii unui premier independent şi ar fi fost de acord pentru numirea politică a unui şef al Executivului.

Isărescu sau Tănăsescu în locul lui Boc

Unul dintre numele invocate pentru postul de premier independent ar fi Mugur Isărescu, potrivit cotidianului „Gândul„, după ce Băsescu a constatat, la discuţia cu liderii de organizaţii PDL, că Emil Boc nu mai are susţinerea necesară. 

Un alt nume propus este Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă. Pe lângă cei doi, a mai fost recomandat Mihai Tănăsescu, director executiv ajdunct la Banca Mondială.

Traian Băsescu doreşte să numească un premier independent. Pentru a bloca eventualele pretenţii ale alianţei PSD-PNL de a nominaliza prim-ministrul, șeful statului ar fi declarat că are un premier independent, însă nu vrea să-l facă încă public: „Am premierul independent, dar nu vi-l spun”.