Klaus Iohannis, despre dosarul lui Hrebenciuc: „Este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri”

Klaus Iohannis, despre dosarul lui Hrebenciuc: „Este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri”

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a vorbit luni seara, în cadrul emisiunii „Bună seara, România”, despre dosarul de trafic de influență în care sunt implicați Viorel Hrebenciuc și Dan Șova, arătând că „este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri”.

„Pe vremea USL, acesta a fost unul dintre lucrurile pentru care nu a fost armonie. PSD încerca cu această lege a amnistiei şi a graţierii. Noi am repetat că nu suntem de acord. În PSD există cercuri care au vrut să promoveze această lege pentru ei. Este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri. Abia aştept să se finalizeze aceste dosare, să vedem cine şi ce a făcut. Chiar astăzi aţi urmărit că în Cameră trebuia să se dea un vot. Cine credeţi că nu a venit la vot? PSD. Practic a boicotat şedinţa. Oare de ce?”, a afirmat Iohannis.

„Iar prim-ministrul are o poziţie foarte stranie, care spune că vrea stat de drept. Preşedintele PSD spune că nu cunoaşte aceste dosare pentru că se ocupă de guvernare. Care guvernare? Este preşedintele PSD şi să facă bine să aibă o poziţie clară. Simpli cetăţeni vor dori să ştie dacă Victor Ponta este pentru stat de drept sau pentru protejarea corupţilor”, a mai declarat candidatul la prezidențiale.

Senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru ca deputatul să nu execute o eventuală condamnare, potrivit DNA. Procurorii spun că, în 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-ar fi folosit influenţa faţă de Dan Şova în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis colegului său din PSD, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte. Şova ar fi promis, potrivit DNA, că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele partidului, îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, în condiţiile în care el nu poate deveni ministru al Justiţiei din cauza dosarului penal în care are calitatea de suspect.

Vezi AICI interceptări din dosar

Iohannis, despre dosarul lui Hrebenciuc

Ultima oră
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor