Klaus Iohannis, felicitat de PMP pentru alegerea în funcția de președinte

Klaus Iohannis, felicitat de PMP pentru alegerea în funcția de președinte
Foto: voceatransilvaniei.ro

PMP îl felicită pe Klaus Iohannis pentru alegerea ca preşedinte, într-un comunicat remis marţi seară, menţionând că liderul ACL era „alegerea mai bună în turul doi de scrutin” şi cerându-i acestuia să-i îndemne pe parlamentarii PNL să voteze pentru proiectul PMP privind votul prin corespondenţă, relatează Mediafax.

„Partidul Mișcarea Populară îl felicită pe domnul Klaus Werner Iohannis pentru alegerea în funcția de Președinte al României. Chiar dacă, în dese momente, nu am fost pe aceleași coordonate politice și am avut puncte de vedere diferite, Klaus Iohannis a fost alegerea mai bună în turul doi de scrutin. Pur și simplu, România nu își putea permite să se întoarcă la partidul-stat PSD, la o Justiție aservită politic și la oligocrația pe care o propunea Victor Ponta”, se arată într-un comunicat al PMP remis marţi seară.

Potrivit PMP, apelul Elenei Udrea către cei 500.000 de votanți din primul tur, dar și mesajul președintelui către „băsiști” a fost ascultat și a făcut diferența.

„Important este ca Președintele ales, Klaus Iohannis, să nu-i dezamăgească pe cei care au văzut în care răul mai mic și că nu va recurge la o formă de colaboraționism, chiar și tacit, cu PSD și actualul Prim-ministru. Ar însemna că nu a înțeles cu adevărat mesajul românilor care i-au acordat încredere. Partidul Mișcarea Populară va fi parte activă, în continuare, a procesului de schimbare a României. Parlamentarii PMP au votat în Parlament respingerea Legii amnistiei și grațierii, lucu care fusese asumat prin «Pactul pentru Justiție independentă» și «Pactul pentru statul de drept»”, susţine PMP.

Partidul precizează că parlamentarii populari vor aviza favorabil, așa cum am făcut-o mereu, toate cererile venite din partea DNA, pentru că Parlamentul nu poate și nu trebuie să devină scut pentru aleși.

„PMP îi cere domnului Iohannis ca, în calitate de încă președinte al PNL, să-i îndemne pe parlamentarii PNL să voteze în favoarea singurului proiect legislativ de vot prin corespondență aflat în procedură parlamentară. Acesta este inițiat de PMP și poate să devină lege chiar de săptămâna viitoare. Printr-un asemenea gest, Președintele ales ar putea dovedi că intenționează să facă politică altfel”, se mai arată în comunicat.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)