Legalizarea prostituției, respinsă de Senat

Legalizarea prostituției, respinsă de Senat
Foto: lwcbooks.com

Senatul a respins, miercuri, proiectul de lege inițiat de deputatul PDL, Silviu Prigoană, privind legalizarea prostituției. Propunerea legislativă a fost respinsă cu o largă majoritate, raportul de respingere intrunind 85 de voturi “pentru”, 5 abțineri și 6 voturi “împotrivă”.

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a susținut în ciuda respingerii totale a proiectului că acest fenomen există și trebuie reglementat printr-o serie de măsuri.

„Dacă ne-am întreba ce avem mai mulți în România senatori și deputați sau prostituate? Judecători, procurori, polițisti sau prostituate? Răspunsul este același, tot statul pierde. Medici, profesori sau prostituate? Pentru fiecare din aceste categorii avem o lege, de ce nu am avea și o lege a prostituției?”, a declarat Frunda.

Guvernul anunțase anterior că nu susține proiectul democrat liberalului, Silviu Prigoană, motivând ca acesta lezează valorile fundamentale ale familiei. Inițiativa legislativă urmează să fie dezbatută și de Camera Deputaților.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)