Liderul Pro Lex: "Regina e PDL". Blaga respinge acuzaţiile

Liderul Pro Lex: "Regina e PDL". Blaga respinge acuzaţiile
Foto: evz.ro

Preşedintele sindicatului „Pro Lex”, Vasile Lincu, cel care a lansat schema de şah privind corupţia din vămi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Regina este Partidul Democrat-Liberal. Liderul sindical a refuzat să dea nume, însă a lansat acuzaţii privind numirea lui Vasile Blaga ca director la Direcţia Vamală Oradea, spunând că acesta a intrat fraudulos în ANV. Blaga respinge, însă, acuzaţiile lui Lincu.

„Regina este beneficiarul final, adică mai multe persoane care au decis în fapt. Beneficiarul final este reprezentat de acele persoane care pot decide în fapt numirea unor şefi de vamă. Cei care decid în fapt nu sunt aceiaşi care decid şi în drept”, a explicat Vasile Lincu, citat de Mediafax.

Liderul sindical nu a dorit să ofere vreun nume, susţinând că nu poate face acest lucru în lipsa unor probe de genul unor înregistrări. Cu toate acestea, el i-a nominalizat pe Sorin Blejnar, Eugen Petrescu şi Vasile Marica drept cei care pot oferi astfel de dovezi.

Lincu a făcut referire şi la numirea lui Vasile Blaga la Direcţia Vamală Oradea, unde Radu Mărginean a fost numit director adjunct.

„Referitor la ce se întâmplă în vămi, Vasile Blaga nu este străin de acest lucru. A intrat prin fraudă în ANV şi i-a girat pe Petrescu şi pe Mărginean”, a declarat liderul „Pro Lex”.

„Din informaţiile pe care le am de la un membru de sindicat care a fost de faţă la anumite discuţii, inclusiv cu Eugeniu Petrescu, care a fost pus sub acuzare, acesta având legătură directă cu Vasile Blaga. Tot ce înseamnă vamă ţine de Eugeniu Petrescu, iar fiica lui Eugeniu Petrescu a fost numită consilier la Traian Mărginean. Dacă Vasile Blaga a luat sau nu bani nu pot spune, deoarece nu am fost de faţă când s-au luat bani, nu am dovezi privind acest lucru”, a mai spus Lincu.

Preşedintele „Pro Lex” a mai precizat că Blaga l-a desemnat pe Petrescu să se ocupe de numirile din vămi, dând exemplu numirile de la vama Otopeni.

Blaga: Nu am ce să-mi reproşez

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a respins, miercuri, acuzaţiile lansate de Vasile Lincu, spunând că niciodată nu a fost şi nu va fi implicat în activităţi ilegale. Blaga a mai susţinut că toate acuzaţiile de asociere a partidului cu fapte de corupţie sunt „minciuni”.

„Astăzi au fost lansate anumite bănuieli legate de activitatea mea, îl asigur pe fiecare român că nu am ce să-mi reproşez din acest punct de vedere, niciodată nu am fost implicat în acţiuni ilegale şi nu voi fi niciodată. Dacă cineva are vreo bănuială, vreun document, nu are decât să se adreseze instituţiilor statului”, a spus Blaga, citat de aceeaşi sursă.

„Îi facem mincinoşi pe toţi cei care afirmă că vreodată acest partid a fost finanţat din surse ilegale. (…) Niciodată un partid sau un guvern nu a luptat mai cu tărie împotriva evaziunii fiscale şi a corupţiei ca PDL”, a mai spus Blaga.

Cât priveşte legătura sa cu Radu Mărgineanu, Vasile Blaga a ţinut să precizeze că nu l-a avut niciodată adjunct în perioada în care a condus Regionala Vamală Oradea.
„În toată această perioadă (1993-1996 n.r.) nu l-am avut niciodată adjunct pe Radu Mărgineanu, s-au spus numai minciuni. Mai mult, domnia sa a fost promovat la vama Oradea în 2000, când tot PSD era la putere. Niciodată nu am făcut o întâlnire în partid între patru ochi sau între şase ochi, cu atât mai puţin în echipe care să facă propuneri pentru funcţii. Eu nu am propus pe nimeni ca şef de vamă, nu am propus pe nimeni nici măcar ca şef de tură undeva”, a mai precizat Vasile Blaga.

Blaga respinge acuzațiile lui Lincu