Liviu Dragnea: Nu cred că moţiunea de cenzură are şanse

Liviu Dragnea: Nu cred că moţiunea de cenzură are şanse

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că moţiunea de cenzură depusă de PNL nu are are şanse să treacă, întrucât parlamentarii PSD, cei ai UNPR şi cei ai ALDE nu o vor vota, informează Mediafax.

„Discuţia pe care am purtat-o azi (luni – n.r.) în partid a fost una strict politică, în primul rând PSD nu interferează şi nu va interfera cu mersul justiţiei, noi am discutat dacă din punct de vedere politic, dacă din punct de vedere al stabilităţii guvernamentale, respectiv al stabilităţii acestei ţări, putem să luăm în discuţie ca Victor Ponta să nu mai fie premier, respectiv să cadă
Guvernul. Atât în Comitetul Executiv Naţional de astăzi, cât şi în discuţiile care s-au purtat în partid în zilele trecute n-a existat nicio voce care să fie împotriva rămânerii la guvernare”, a declarat Liviu Dragnea, într-un interviu televizat.

„Nu cred că moţiunea de cenzură are şanse, Partidul Social-Democrat, prin parlamentarii săi, nu va vota moţiunea de cenzură, UNPR, prin parlamentarii săi, nu va vota moţiunea de cenzură, colegii de la ALDE, la fel, nu vor vota moţiunea de cenzură. Asta este situaţia acum”, a mai precizat Dragnea, adâugând că șasele aceteia sunt ”nule”.

Liderul interimar al social-democraților a mai declarat că a avut duminică o discuţie cu premierul, iar acesta i-a spus că vrea să rămână în continuare prim-ministru.

„Victor Ponta este decis să rămână în continuare în funcţia de prim-ministru, în primul rând pentru a menţine stabilitatea guvernamentală, celelalte partide din coaliţie doresc să rămână la guvernare şi, astfel, am avut astăzi şi noi şi celelalte partide discuţii în interior şi am ajuns la rezultatul acesta”, a spus Dragnea.

Liberalii au depus, luni, moţiunea de cenzură,  semnată de 180 de parlamentari.

Textul moțiunii va fi citit  în plenul reunit al Parlamentului miercuri, 23 septembrie, urmând ca dezbaterea şi votul să aibă loc marţi, 29 septembrie.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)