Ludovic Orban, despre construirea unui spital regional în zona Galați-Brăila: ‘Proiectul a fost abandonat, dar reluăm dezbaterile după alegeri’

Ludovic Orban, despre construirea unui spital regional în zona Galați-Brăila: 'Proiectul a fost abandonat, dar reluăm dezbaterile după alegeri'
Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, într-o declarație de presă că există o discuție despre ridicarea unui spital regional în zona Galați Brăila.

Ludovic Orban, despre un posibil spital regional în zona Galați-Brăila

Liderul PNL le-a spus reporterilor că proiectul a fost abandonat, dar că după alegerile locale din 27 septembrie liberalii vor relua această dezbatere.

“E o discuţie mai demult legată de un spital regional la Galaţi-Brăila. Dacă îmi aduc aminte a şi fost prevăzut în Guvernul PNL, când era ministru Eugen Nicolăescu un astfel de proiect. El a fost abandonat, aşteptăm să treacă alegerile, aşteptăm să avem parteneri de discuţii şi vom relua această dezbatere legată de spitale regionale”, a menționat Orban.

Spitalul Regional Iași este cel mai avansat

Cu privire la celellate spitale regionale din țară, amintim că cel de la Iași este cel mai avansată. Mai exact, se află la faza de proiect.

„Spitalul va avea două etaje în subteran și șapte etaje supraterane, un corp orizontal cu structuri de investigații, diagnostic, tratament și trei corpuri care vor asigura structura unității sanitare cu paturi. Vom avea 850 de paturi plus 60 de paturi pentru UPU și 45 de paturi pentru internarea de zi. Se vor găsi 70 de cabinete pentru ambulatoriu și 19 săli de operație”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, duminică.

Proiectul va costa peste 500 de milioane de euro, suma fiind asigurată prin investiții guvernamentale și prin împrumuturi BEI.

„Spitalul Regional de Urgență Iași este cel mai avansat în acest moment și se află la faza de proiect și verificatori de proiecte. Sperăm ca pașii să se desfășoare într-un ritm alert iar, personal, ca și produs al școlii ieșene, cel care a trecut prin toate spitalele din Iași, să avem un parcurs cât mai rapid și, personal, voi urmări ca acest parcurs să fie scurt și să avem operaționalizarea unui spital județean de urgență, regional, Iași cât mai devreme, să nu așteptăm termenul dat în contractul cu BEI”, a menționat Nelu Tătaru.

Ultima oră
20:04 - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”
19:57 - Mai mulți europarlamentari suspectează Rusia că manipulează prețurile la energie. Eugen Tomac: Am cerut Comisiei Europene să declanșeze o anchetă într-un termen cât mai scurt (VIDEO)
19:46 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
19:33 - Marcel Ciolacu, despre decizia lui Liviu Dragnea de a-și face partid: „O să am maturitatea de a pleca când o să fiu o frână în viitorul PSD”
19:30 - PSD va depune un proiect de lege pentru sprijinirea IMM-urilor. Ciolacu: Sunt măsuri concrete de sprijin în fața acestui val de scumpiri
19:26 - Radu Mocanu, unul dintre jurnaliștii bătuți într-o pădure din Suceava: Suntem nemulțumiți de felul în care a fost încadrat incidentul. Am fost jefuiți, iar la Boșutar cred că se poate vorbi și de tortură (VIDEO)
19:11 - Ministerul Culturii: Cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte – deschise cu până la 50% din capacitatea maximă
19:02 - Peste 3.000 de elevi și profesori au fost testați pozitiv pentru COVID-19, după 10 zile de la începutul anului școlar
18:46 - Accident pe A1. O mașină a luat foc, după ce s-a ciocnit cu un autocar în care se aflau 30 de persoane
18:40 - Polonia: Guvernul a recomandat ca a treia doză de vaccin Covid-19 să fie administrată deja persoanelor cu vârsta peste 50 de ani și personalului medical