Ludovic Orban, despre unii aleși USR: A considera că PNL este adversar, nu PSD, este o cale greșită. Nu va face altceva decât să avantajeze PSD (VIDEO)

Ludovic Orban, despre unii aleși USR: A considera că PNL este adversar, nu PSD, este o cale greșită. Nu va face altceva decât să avantajeze PSD (VIDEO)

Președintele PNL Ludovic Orban a vorbit vineri, în cadrul unei vizite la Brașov, despre colaborarea la nivel local a formațiunilor din coaliție, în condițiile în care există localități în care reprezentanții USR și cei ai PSD se aliază împotriva liberalilor.

Ludovic Orban, despre colaborarea dintre partidele din coaliție, la nivel local

Rugat să comenteze demersurile dintr-o comună brașoveană, acolo unde cei de la USR fac un referendum pentru schimbarea unui primar PNL, Ludovic Orban a precizat: „E o coaliție foarte interesantă, care necesită extrem de mult dialog și foarte multă căutare a unor puncte comune. Nu mi se pare normal ca un partener de coaliție să inițieze un demers împotriva unui primar care aparține unui partid partener din coaliția de guvernare. Eu m-am abținut să spun lucruri critice despre reprezentanții în administrația locală din partea formațiunilor politice care formează coaliția. Cred că așa este de bun simț și din partea partenenerilor noștri”.

Întrebat dacă la Camera Deputaților există apropieri între USR și PSD, pentru că în unele localități din Brașov ar exista ”o prietenie destul de mare”, Ludovic Orban a răspuns: „Este adevărat că avem în câteva localități din județe o atitudine nu foarte prietenoasă din partea partenerilor de guvernare. Eu încerc, la nivelul coaliției, să îmbunătațim relațiile, să încercăm să devenim parteneri cu adevărat, în adevăratul sens al cuvântului, atât la nivel național cât și la nivel județean și local. Sigur, PNL are aproape 1.300 de primari și unii dintre colegii noștri care se găsesc în opoziție probabil încearcă să-și pregătească terenul pentru viitoarele alegeri locale, dar calea aleasă de a considera că PNL este adversar, nu PSD, este o cale greșită, pentru ca aceasta poziție nu va face altceva decât să avantajeze PSD, pe nimeni altcineva”.

Ludovic Orban, despre unii aleși USR: A considera că PNL este adversar, nu PSD, este o cale greșită. Nu va face altceva decât să avantajeze PSD

Urmăriți B1TV.ro și pe