Ludovic Orban: Trebuie să existe un mecanism de creștere a punctului de pensie, care să țină cont de inflație și de majorarea salariului minim (VIDEO)

Ludovic Orban: Trebuie să existe un mecanism de creștere a punctului de pensie, care să țină cont de inflație și de majorarea salariului minim (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că trebuie să existe un mecanism de creștere a punctului de pensie, care să țină cont de inflație, dar și de majorarea salariului minim pe economie.

„Cunoașteți punctul nostru de vedere în legătură cu pensiile. Trebuie să existe un mecanism de creștere a punctului de pensie, care să țină cont de realitățile economice. El e anunțat public. El trebuie să compenseze pierderea puterii de cumpărare ca urmare a inflației și o creșetere a punctului de pensie în funcție de creșterea salariului minim pe economie”, a declarat Orban.

Despre creșterea pensiilor a vorbit, marți, și Violeta Alexandru, încă ministru al Muncii: „Vor crește. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună”.

În aceași interviu, acordat pentru RFI, Alexandru a mai precizat că alocațiile pentru copii vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu alte 20 de procente la mijlocul lui 2021.

Știre în curs de actualizare

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”
21:32 - Se menține riscul maxim de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. Până când este valabil avertismentul și care sunt zonele vizate
21:20 - Un bărbat din Satu Mare s-a sinucis! Și-ar fi pus ștreangul la gât în timp ce vorbea la telefon cu cumnata sa
21:20 - Armata română și-a testat noul sistem de rachete sol-aer de ultimă generație împotriva rachetelor balistice și de croazieră