MAI: Erata CCR este un fals, nu va fi luată în considerare

MAI: Erata CCR este un fals, nu va fi luată în considerare

Ministrul delegat pentru Administrație, Radu Stroe, a declarat vineri că erata Curții Constituționale este un act fals, astfel că nu poate fi luată în considerare. Ministrul a precizat că, în aceste condiții, nu va ține cont de ea, chiar dacă ea este publicată în Monitorul Oficial.

 “Este o hârtiuță cu un rând și jumătate-două care schimbă complet, la 180 de grade, decizii date de completul Curții Constituționale,” a afirmat acesta, explicând că numai completul care a luat decizia inițială poate aproba un document cum este acea adresă. Deoarece completul nu s-a întrunit, adresa, erata, nu poate fi luată în considarare, a arătat Radu Stroe.

De asemenea, ministrul delegat pentru Administrație a spus și că nu s-a gândit încă dacă va sesiza Parchetul în legătură cu această situație, dar el și instituțiile statului vor lua această hotărâre.

Trei judecători CCR – Tudorel Toader, Ion Predescu și Acsinte Gaspar – au cerut președintelui Curții, Augustin Zegrean, să convoace plenul Curții pentru a lămuri situația creată în jurul eratei. Conform acestui document, pe listele electorale permanente ar trebui să se regăsească toți cetățenii români care au împlinit 18 ani până la data referendumului, 29 iulie. Cu alte cuvinte, nu pot fi scoși din aceste liste cei care au domiciliul sau reședința în străinătate și, deci, ei sunt luați în calcul la stabilirea cvorumului pentru referendum.

Radu Stroe: Erata CCR este un act fals și nu vom ține cont de ea

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22526').select();" id="embed_text_22526" />
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)