Marcel Ciolacu: Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea găștii anti-corupților de carton. La câte abuzuri pregătește guvernarea, Renate Weber va avea mult de lucru

Marcel Ciolacu: Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea găștii anti-corupților de carton. La câte abuzuri pregătește guvernarea, Renate Weber va avea mult de lucru
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a ținut să salute decizia de marți a Curții Constituționale, care a declara neconstituțională revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. Verdictul a fost dat în urma unei solicitări formulate la CCR de către social-democrați.

Ciolacu susține că încercarea PNL și USR de a o demite pe Weber a reprezentat „un abuz îngrozitor”. Acesta a punctat că liderii coaliției de guvernare nu au „niciun pic de rațiune” dacă vor să continue cu acest proces, în ciuda verdictului CCR: ”„Nu-și dau seama că orgoliul lor prostesc va pune România în cea mai proastă poziție în fața întregii Europe”.

„La câte abuzuri pregătește această guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru”, a mai punctat liderul social-democraților.

Marcel Ciolacu, reacție după decizia CCR în cazul revocării Renatei Weber

„UNANIMITATE, loserilor!!!

CCR a confirmat azi, în #unanimitate, că PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor și au atacat însăși esența statului de drept!

La sesizarea #PSD, Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea lui Cîțu, Orban, Barna și a restului găștii anti-corupților de carton.

Salut decizia Curții care consolidează astfel poziția acestei instituții în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești față de abuzurile puterii”, a scris președintele PSD, pe Facebook.

Acesta i-a somat apoi pe liderii coaliției de guvernare să înceteze, căci altfel fac rău țării: „Am văzut însă că Orban și Barna deja continuă delirul și vor o nouă procedură de revocare a doamnei Renate Weber. Chiar nu mai au niciun pic de #rațiune! Nu-și dau seama că orgoliul lor prostesc va pune România în cea mai proastă poziție în fața întregii Europe! Îi somez să renunțe la aceste manevre sinucigașe, care fac un rău enorm țării!”

„P.S. Mă bucur că Avocatul Poporului este în măsură să-și reia exercitarea deplină a atribuțiilor sale. La câte abuzuri pregătește această guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru în continuare… sper că va începe cu OUG privind tăierea alocațiilor și cu OUG privind privatizarea sănătății”, a mai scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe