Marcel Ciolacu: E normal să se mărească pensiile, că nu putem lăsa pensionarii să ducă în spinare această perioadă complicată. Nu e o pomană, e un drept al dânşilor (VIDEO)

Marcel Ciolacu: E normal să se mărească pensiile, că nu putem lăsa pensionarii să ducă în spinare această perioadă complicată. Nu e o pomană, e un drept al dânşilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, marți, că e normal să se mărească pensiile deoarece nu ar fi corect ca persoanele cu venituri mici și pensionarii să ducă povara perioadei complicate prin care trecem. Liderul social-democraților a precizat că anunţul privind o majorare a pensiilor va fi făcut după ce coaliția va lua o decizie.

Ciolacu: E normal să fie mărite pensiile

„Ca să ieşim din această logică, România nu e singură în ce se întâmplă acum în lume, şi mai ales în UE. Am văzut că şi în Germania s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţie… E normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi nu e o pomană, e un drept al dânşilor, să ducă în spinare această perioadă complicată”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că anunțul privind mărirea pensiilor va fi făcut după o decizie în acest sens în coaliție.

O abordare similară a avut și președintele Klaus Iohannis care, tot marți, a declarat că nu ar fi corect ca prețul crizei să fie plătit numai de pensionari: „Pensionarii stau în ceea ce primesc, pensia lor, și mi se pare rezonabil ca nivelul acestei pensii să fie adaptat situației. Este clar că Guvernul trebuie să vină – și va veni – cu un plan serios care abordează frontal această chestiune”.

Ce spune Ciolacu despre măsurile sociale luate de Guvern

Ciolacu a ținut apoi să laude Guvernul pentru că s-a mobilizat și a luat măsuri în sprijinul mai multor categorii de persoane.

„Ştim foarte bine că suntem la al treilea pachet de măsuri economice luat la mai puţin de şase luni. Am văzut şi efectele acestor pachete atât sociale, cât şi economice, am avut cea mai mare creştere, pe primul trimestru, din UE”, a afirmat președintele PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe