Marcel Ciolacu: „România educată” trebuie să funcționeze pentru toți, nu doar pentru elitele privilegiate / Toaletele din fundul curții sunt o rușine și trebuie să dispară

Marcel Ciolacu: „România educată” trebuie să funcționeze pentru toți, nu doar pentru elitele privilegiate / Toaletele din fundul curții sunt o rușine și trebuie să dispară

La început de nou an școlar, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre inechitățile din sistemul de învățământ românesc și a susținut că parlamentarii social-democrați se vor implica în dezbaterile pe tema noilor Legi ale Educației, așa încât învățământul de calitate să fie garantat și copiilor din mediile defavorizate.

Ciolacu, mesaj la deschiderea noului an școlar

„Școli și grădinițe deschise! Fără restricții!

Aceasta este normalitatea unui început de an școlar, cu părinți și bunici care sunt alături de copiii și nepoții lor în prima zi de școală! Cu multă emoție și speranță, cu șoapte de încurajare la ureche și fără separare la gardurile școlii.

Este primul pas pentru a face uitați acești doi ani grei și lungi, cu o pandemie extrem de prost gestionată care a lăsat urme adânci asupra copiilor.

Lucrurile s-au schimbat din acest punct de vedere, dar nu este suficient”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Cum trebuie să arate „România educată”. Ce spune liderul PSD

Făcând apoi aluzie la programul „România educată”, lansat de președintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a susținut apoi că educația de calitate trebuie asigurată și copiilor din mediile defavorizate, nu doar celor care au avut norocul să fie parte dintr-o elită privilegiată.

De asemenea, Ciolacu a mai susținut că toaletele în fundul curții sunt o rușine și trebuie să dispară, aluzie la declarațiile de săptămâna trecută ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), care a spus că aceasta este o problemă „exagerată”.

„Trebuie să înțelegem că #RomâniaEducată trebuie să funcționeze pentru toți, nu doar pentru elitele privilegiate. Toți copiii, inclusiv cei din familii cu venituri mici, trebuie să aibă acces la educație de calitate.

Investițiile în infrastructura școlară sunt esențiale și ele trebuie să continue. Toaletele din fundul curții sunt o rușine și ele trebuie să dispară definitiv într-o țară europeană. Dar trebuie să ne asigurăm că #toți copiii vor beneficia de sistemul de educație. De aceea, PSD va fi o voce puternică la dezbaterile din Parlament pe tema noilor legi ale educației pentru a corecta orice discriminări și inechități! Succes tuturor în noul an școlar!”, a mai scris Marcel Ciolacu, pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe