Marcel Ciolacu susține că PSD va depune moţiune de cenzură dacă nu îi sunt acceptate amendamentele la proiectul de buget

Marcel Ciolacu susține că PSD va depune moţiune de cenzură dacă nu îi sunt acceptate amendamentele la proiectul de buget
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a catalogat drept „o tâmpenie” proiectul de buget adoptat de Guvernul Cîțu. Acesta a anunțat că social-democrații vor depune moțiune de cenzură dacă amendamentele lor la proiect nu vor fi adoptate la dezbaterile din Parlament.

PSD amenință Guvernul cu moțiunea de cenzură

„Noi venim cu aceste amendamente și poate că, în ultima clipă, acest Guvern își dă seama că proiectul de buget cu tăieri şi cu austeritate e o tâmpenie”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, pentru Antena 3.

Întrebat dacă PSD va depune o moţiune de cenzură în cazul în care nu-i vor fi adoptate amendamentele, liderul social-democraților a răspuns: „Categoric că depunem moţiune! Deja am și spus că la prima moţiune simplă pe care am depus-o am avut patru voturi în plus în afară de grupurile PSD şi AUR. Eu nu-mi aduc aminte ca la doar două luni de la alegeri deja patru voturi să fie în plus faţă de ce avem ca Opoziţie. Avem o sesiune parlamentară și, categoric, vom veni cu o moţiune de cenzură”.

Sorin Grindeanu a susținut că PSD va depune „mii de amendamente” la proiectul de buget

Duminică dimineață, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a declarat că partidul din care face parte va depune amendamente la proiectul de buget pentru creșterea alocațiilor, a salariilor bugetarilor și a pensiilor.

„Pot să vă spun că avem aceste amendamente pe care o parte le-am prezentat astăzi, dar sunt şi foarte multe amendamente pe fiecare judeţ în parte. Eu cred că vor fi, dacă le adunăm, câteva mii”, a spus Grindeanu.

El a insistat că există bani în buget pentru aceste majorări, contrar celor susținute de guvernanți.

Anterior, premierul Florin Cîțu declarase că deficitul bugetar nu poate fi crescut cu nicio sumă, iar cine va veni în Parlament cu amendamente privind diverse cheltuieli va trebui să indice sursele de finanțare.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”