Marius Budăi (PSD): E o minciună grosolană să spui că veniturile au crescut când ai venituri înghețate și prețuri cu peste 30% mai mari la anumite categorii de produse și servicii (VIDEO)

Marius Budăi (PSD): E o minciună grosolană să spui că veniturile au crescut când ai venituri înghețate și prețuri cu peste 30% mai mari la anumite categorii de produse și servicii (VIDEO)
Marius Budăi, deputat PSD și fost ministru al Muncii. Sursa foto: Facebook

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat, marți, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, că este clar că veniturile românilor nu au crescut și că „este o comparație extrem de mincinoasă” să alături veniturile din 2021 față de cele din 2020, când activitatea economică a fost mai perturbată de restricțiile sanitare.

Marius Budăi (PSD), despre situația veniturilor și a prețurilor la servicii de bază

„Comparația cu veniturile din 2020 vizavi de 2021 este una extrem, dar extrem de mincinoasă pentru că în 2020 a fost acel șomaj tehnic, dar pe lângă acel șomaj tehnic au fost persoane foarte multe care au lucrat, inclusiv din sistemul de stat, dar și în privat, cu schimbul câte 14 zile și au avut veniturile diminuate. Or, să compari martie, aprilie, mai 2020 cu martie, aprilie 2021 este o comparație extrem de mincinoasă”, a spus social-democratul, pe B1 TV.

În 2020, susține Marius Budăi, Guvernul s-a împrumutat excesiv.

„Eu mă uit și în structura cheltuielilor la ceea ce s-a întâmplat în anul 2020 cu banii împrumutați și ne aducem aminte că, cu 16 ministere, guvernul PNL a avut mai mulți bani la bunuri și servicii decât am avut noi cu 24 sau 28 de ministere. Oare anul trecut România, pe timp de pandemie, avea nevoie de rebranduirea mașinilor din Ministerul Afacerilor Interne? Oare am uitat de raportul Curții de Conturi care ne spunea că de la 2.000 euro o izoletă România a plătit 17.000 de euro? Nu, împrumuturile și ceea ce noi spunem, că s-au împrumutat excesiv anul trecut, nu suntem pe lângă subiect pentru că ne uităm și în structura cheltuielilor efectuate de executivul anului 2020”, a adăugat Marius Budăi.

Referitor la structura inflației, el a afirmat: „Persoanele vulnerabile, cei 99%, nu cei 1% despre care ne vorbea Cîțu astăzi sau ieri, în coșul zilnic al lor sunt alimentele de bază, care s-au scumpit cu 20-30%, sunt utilitățile, care au trecut deja 30% scumpirile, și sunt medicamentele, care, la fel, s-au scumpit. Aia este baza coșului la majoritatea persoanelor din România, or aici să spui că ai venituri înghețate, dar prețuri cu peste 30% la anumite categorii de produse și servicii, și să ne spui că veniturile au crescut este o minciună grosolană”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.