Marius Petcu: Vila din Predeal nu este o vilă, e o hrubă

Marius Petcu: Vila din Predeal nu este o vilă, e o hrubă
Foto: evz.ro

Liderul sindical Marius Petcu a declarat, joi, la instanţa supremă, unde procurorii judecă decizia de cercetare a sa în libertate, că vila din Predeal nu este o vilă, ci  „o hrubă”, şi nu ar fi primit-o de la omul de afaceri Petre Scrieciu, notează Mediafax

„Vila din Predeal nu este o vilă din Predeal, este vorba de cesiunea unor părţi sociale dintr-o societate. Acolo nu este o vilă, este o hrubă, dacă vreţi să spunem. Nu am primit-o de la Scrieciu”, a declarat Marius Petcu, citat de sursa precizată.

Liderul CNSLR-Frăţia a precizat că începând de miercuri s-a autosuspendat din toate funcţiile de conducere din sindicat şi de la organizaţiile profesionale pe care le prezenta, subilinând faptul că este la dispoziţia organelor de control ale acestora.

Marius Petcu a mai declarat că îţi va justifica averea pe care o deţine şi deja a arătat în declaraţia de avere preluată de Agenţia Naţională de Integritate tot ce are de spus în legătură cu acest caz.

De asemenea, Petcu s-a declarat nevinovat şi a afirmat că nu va spune mai mult decât vor argumenta avocaţii săi, limitându-se la a spune că a venit „cu speranţă, cu încredere în justiţie şi în Dumnezeu”.

Instanţa supremă judecă, joi, contestaţia procurorilor anticorupţie la decizia Curţii de Apel Bucureşti de cercetare în libertate a liderului CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, acuzat că a luat mită de la Petre Scrieciu.

Curtea de Apel Bucureşti a trimis, marţi, către instanţa supremă dosarul în care procurorii anticorupţie au cerut pe 25 martie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marius Petcu, acuzat de luare de mită.

Liderul sindical a fost prins în flagrant delict de procurorii DNA, joi, în timp ce primea suma de 40.000 de euro “reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011”.

Pe lângă sumele încasate până în prezent, Marius Petcu a primit şi o vilă în Predeal, de circa 200.000 de eruo, cu scopul de a compensa tranşele neplătite aferente lunilor următoare, ”sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare”.

Petcu: Vila din Predeal e o hrubă

 
Tags:
Ultima oră
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov