Meleşcanu: Conducerea Camerei mi-a spus că invitaţia Comisiei pentru diaspora nu respectă prevederile

Meleşcanu: Conducerea Camerei mi-a spus că invitaţia Comisiei pentru diaspora nu respectă prevederile
Foto: gov.ro

Meleşcanu susţine că a luat în calcul invitaţia Comisiei pentru diaspora pentru a discuta despre votul din străinătate, însă a primit o adresă de la Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor în care se precizează că o astfel de convocare nu respectă Regulamentul.

MAE respinge „acuzele nefondate” care i-au fost aduse ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, „referitor la pretinsul refuz de a participa la o întâlnire cu membrii Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării de la Camera Deputaţilor”, se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Teodor Meleşcanu precizează că dialogul dintre membrii Parlamentului şi reprezentanţii Executivului este de „maximă importanţă”, dar „pentru a da şansa unei discuţii utile şi bine fundamentate o astfel de întâlnire ar fi bine să nu fie convocată de pe o zi pe alta”, cu atât mai mult cu cât a preluat mandatul la Externe abia în 10 noiembrie, iar actuala perioadă este una „foarte aglomerată”.

Ministrul de Externe susţine însă că „un răspuns pozitiv” la invitaţie ar fi putut reprezenta „o opţiune de luat în calcul”.

Pe de altă parte, Meleşcanu afirmă că în ziua în care a primit invitaţia, marţi, a primit şi o adresă de la Cabinetului preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, semnată de vicepreşedintele Marian Neacşu, „prin care se semnalează că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor nu a fost sesizat şi nu a aprobat o astfel de reuniune a Comisiei românilor de pretutindeni”.

„Programul Camerei pentru această perioadă prevede activitate pentru toţi deputaţii în circumscripţiile electorale, iar o astfel de convocare nu respectă prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor”, i s-a transmis ministrului de Externe în această adresă.

„În aceste condiţii, în speranţa că la nivelul Camerei Deputaţilor se va rezolva disputa pe marginea problemelor de procedură regulamentară vă asigur, domnule preşedinte, că voi da curs, în viitor, invitaţiei dumneavoastră la o dată ce vă propun să o convenim de comun acord”, conchide ministrul.