Ministrul Florin Spătaru: Coaliţia de la guvernare analizează reducerea accizei la carburanţi şi TVA zero la alimente. Trebuie să vedem care este impactul bugetar

Ministrul Florin Spătaru: Coaliţia de la guvernare analizează reducerea accizei la carburanţi şi TVA zero la alimente. Trebuie să vedem care este impactul bugetar
Foto: Guvernul României / Facebook

Florin Spătaru (PSD), ministrul Economiei, a declarat, marți, că la nivelul coaliției de guvernare sunt analizate mai multe posibile soluții în sprijinul consumatorilor, între care reducerea accizei la carburanţi şi TVA zero la alimente, dar trebuie ținut cont de impactul bugetar pe care aceste măsuri îl pot avea.

Spătaru, despre măsurile ca românii să facă facă prețurilor

Social-deocratul a fost întrebat dacă Guvernul are de gând să reducă acciza la carburanţi.

„Este o discuţie pe care o avem în Guvern, nu vă pot da în acest moment un răspuns. Trebuie să vedem care este impactul bugetar. România şi-a propus investiţii majore în economie de care vrem să ne ţinem, toate aceste măsuri trebuie analizate în balanţă. Cu siguranţă vom veni cu o propunere care să fie acceptată de toată lumea”, a spus Spătaru, citat de Agerpres.

Despre faptul că Franţa şi Ungaria au plafonat preţul carburanţilor, ministrul a spus: „Vedeţi că economia Ungaria şi cea a Franţei arată diferit faţă de economia din România”

El a mai afirmat că în coaliție există o discuție și privind TVA zero la alimente, dar doar ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD), e în măsură să dea detaliile.

Spătaru, despre plafonara prețurilor la energie și gaze

Minstrul Economiei a mai spus că Guvernul va aproba în ședința de miercuri Ordonanţa de Urgenţă privind măsurile din energie, chiar dacă nu a fost agreată până acum varianta finală.

„Monitorizăm tot ce se întâmplă şi vreau să dăm din nou asigurări că avem toate stocurile de care avem nevoie, astfel încât să nu existe un deficit de produse agricole. Îi încurajez pe oameni să nu reacţioneze la mesajele care apar că există raţionalizare sau că nu se vor găsi produse. În acest moment nu se pune problema reducerii exporturilor, pentru că există stocuri suficiente”, a mai declarat Florin Spătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe