Mişcări "liberale": Claudiu Săftoiu s-a înscris în PNL. Mircia Muntean, în UNPR

Mişcări "liberale": Claudiu Săftoiu s-a înscris în PNL. Mircia Muntean, în UNPR
Foto: evz.ro

Partidul Naţional Liberal a pierdut un membru şi a câştigat altul în decurs de câteva zile. După ce primarul Devei, Mircia Muntean, care fusese exclus din rândul liberalilor, a decis să se alăture UNPR, Claudiu Săftoiu, fost consilier prezidenţial şi fost director al SIE, şi-a anunţat înscrierea în PNL. Anunţul a fost făcut, marţi, de către liderul partidului, Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a declarat, într-o conferinţă de presă, că este onorat de decizia lui Claudiu Săftoiu, de care a „luat act cu bucurie”.

„Claudiu Săftoiu a devenit membru al PNL, este un demers care a pornit de la domnia sa şi eu şi conducerea PNL, BPC, am luat act cu bucurie de intrarea alături de noi în această bătălie, pentru că este, din punctul meu de vedere, un om de certă calitate umană, intelectuală, cu vaste şi solide cunoştinţe în domeniul analizei politice”, a declarat Crin Antonescu.

Din partidul în care a ales să se înscrie fostul consilier prezidențial face parte și fosta soție a acestuia, Adriana Săftoiu. Anunțul privind despărțirea celor doi a fost făcut la sfârșitul lunii noiembrie 2010. După aproape o lună, cei doi au mers să depună actele de divorț.

Claudiu Săftoiu s-a înscris în PNL

Claudiu și Adriana Săftoiu, ambii foşti jurnalişti, au făcut parte din echipa lui Traian Băsescu, fiindu-i consilieri în primul mandat al acestuia la Cotroceni. Claudiu Săftoiu a fost apoi directorul SIE din 2006 până în 2007. După 2007, cei doi şi-au deschis o firmă de PR politic, Capital Promotion.

Din primăvara lui 2008, Adriana Săftoiu s-a înscris în PNL şi la alegerile parlamentare din acelaşi an a fost aleasă deputat.
 

Săptămâna trecută, Consiliul Naţional Executiv al PNL a decis cu majoritate de voturi excluderea din partid a primarului din Deva, Mircia Muntean. Marţi, acesta şi-a anunţat înscrierea în UNPR.

„Am ales să vin alături de UNPR pentru că sunt politicieni serioşi şi pentru că se gândesc în primul rând la oameni, aşa cum fac şi eu. Am pus pe primul plan cetăţeanul, România, iar încrederea de care mă bucur în comunitate spune multe despre capacitatea mea ca primar şi ca om politic în general”, a declarat edilul, citat de Mediafax.

Motivele invocate pentru excluderea lui Muntean din PNL ţin de declaraţiile violente făcute de acesta împotriva colegilor de partid de la Hunedoara, după ce a pierdut alegerile pentru şefia filialei locale a PNL.