Monica Iacob-Ridzi: M-aş fi autosuspendat din PDL, dar nu permite statutul

Monica Iacob-Ridzi: M-aş fi autosuspendat din PDL, dar nu permite statutul
Foto: evz.ro

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, o atacă pe Sulfina Barbu, liderul organizaţiei de femei a PDL, care ceruse suspendarea sa din partid. Nici Sulfina Barbu nu a luat decizia de a se autosuspenda din partid când a avut dosare penale, a declarat Ridzi într-un interviu pentru Mediafax.

Iacob-Ridzi precizează că în cazul său Justiţia nu este obstrucţionată de statutul de parlamentar, motiv pentru care nu va demisiona din Parlament. „Trebuie sa îmi continui activitatea”, a menţionat fostul ministru după semnalele primite de la alegatorii colegiului său din Hunedoara.

„Pot să vă spun că m-aş fi autosuspendat deja dacă aş fi avut această posibilitate statutară”, susţine Ridzi. Aceasta îi acuză pe cei care îi cer autosuspendarea că nu cunosc prevederile statului adăugând că în statutul actual al PDL nu există această noţiune.

Întrebată de reporterul Mediafax despre menţionarea numelui său alături de cel al deputatului PDL Dan Păsat în raportul Comisiei Europene pe justiţie, Ridzi a declarat că raportul dat publicitaţii de instituţia europeană este inexact.

”Aş menţiona cu titlu de exemplu susţinerea conform căreia Parlamentul nu a permis percheziţia unui calculator personal care mi-a aparţinut. Această afirmaţie din raport nu este corectă, nu este vorba despre un calculator personal, ci despre un calculator al instituţiei. Nu este vorba despre un calculator pe care l-am folosit doar eu, ci de un calculator folosit şi de alte persoane, inclusiv de ministrul care mi-a urmat”, a explicat Ridzi.

Fostul ministru se declară în favoarea propunerii lui Emil Boc referitoare la suspendarea din partid a celor trimişi în judecată, dar spune că şi-ar dori să aibă şi acum posibilitatea statutară de a se autosuspenda în faza de urmărire penală: “Da, o agreez, o susţin, dar nu vreau sa ajung în această situaţie de a fi suspendată de drept la trimiterea în judecată, ci vreau să am posibilitatea statutară de a mă autosuspenda acum, în faza de urmărire penală. Ori, această posibilitate, în prezent, nu este prevăzută de statutul partidului.”

Monica Iacob-Ridzi este anchetată de către Direcţia Generală Anticorupţie dupa ce presa a dezvaluit sumele nejustificat de mari platite pentru manifestarile organizate în Costineşti cu ocazia zilei Tineretului in 2009. După acest scandal Ridzi si-a înaintat demisia din funcţia de Ministru al Tineretului şi Sportului fiind înlocuită de Sorina Placintă.