Monica Macovei: Pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele

Monica Macovei: Pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele

Daniel Morar a ajuns şef la DNA în 2005 datorită procedurii de selecţie pe care a trecut-o, şi nu neapărat în urma recomandărilor făcute de preşedintele Traian Băsescu. Declaraţia îi aparţine Monicăi Macovei, care a ţinut să precizeze, într-un interviu pentru Pro FM, că se consideră un aliat de nădejde al şefului statului.

„Pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele. A fost o procedură de selecţie şi a fost o procedură corectă”. Reacţia Monicăi Macovei vine în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a spus că el este cel care i l-a recomandat pe Morar în funcţia de procuror-şef al DNA. Anterior, Morar anchetase un parlamentar al Puterii, mai exact de la PDL.

Monica Macovei a reamintit că, în momentul în care Morar a ajuns şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, era procuror la Cluj.

Europarlamentarul PDL a mai adăugat că încă este un camarad al preşedintelui Băsescu.

„Aşa cum am mai spus, am luptat împreună pe un drum lung şi greu pentru binele României. Şi eu nu consider că trebuie să-mi las partenerii sau să spun ceva rău despre ei, după ce am făcut acest lucru. Este o chestie de fair-play. (…) În ceea ce mă priveşte, da. Pentru că preşedintele, am simţit, am văzut, am trăit pe pielea mea, din 2005 încoace, cum a vrut într-adevăr lupta cu corupţia politică şi tot ce-a pătimit din cauza asta”, a mai spus Macovei.

Urmăriți B1TV.ro și pe