Monica Macovei: „USL a distrus în 2 luni toate progresele din ultimii 5 ani”

Monica Macovei: „USL a distrus în 2 luni toate progresele din ultimii 5 ani”

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a scris miercuri pe blogul personal, într-o postare intitulată „USL a distrus în 2 luni toate progresele din ultimii 5 ani”, că „în 5 ani de zile, de când am intrat în UE, România nu a mai avut un raport pe justiție și anti-corupție atât de prost.

„Există riscul este ca raportul să alimenteze opiniile celor care cred că nu ar fi trebuit să intrăm în Uniunea Europeană în 2007.  Este adevărat că Ponta, Antonescu sau Voiculescu nu au făcut nimic ca noi să intrăm în UE, dar românii au facut și aceasta este țara lor”, a scris Macovei.

Ea mai scrie că „în ochii europenilor, democrația ți statul de drept au fost suspendate în România de  planul distructiv pregătit și aplicat  de Ponta, Antonescu, Voiculescu și USL”.

„Din cauza acțiunilor anticonstituționale ale actualei guvernări, criticile raportului din cadrul MCV vor atrage consecințe grave pentru țara  și români, oriunde ar trăi ei: există riscul să pierdem banii europeni; exista riscul ca deprecierea leului să se accelereze și să aducă sărăcie și mai mare: cu 100 lei cumpărăm tot mai puțin; există riscul limitării circulației forței de muncă, ceea ce va afecta foarte mult mai ales populația din mediul rural; există riscul –aș spune certitudinea- că  aderarea la Schengen din toamna asta s-a dus pentru că Ponta, Antonescu, Voiculescu și USL, prin acțiunea lor de suspendare a statului de drept, au scos România de pe harta Schengen.  Pot urma lucruri și mai grave, putem fi scoși și de pe alte hărți”, mai scrie Monica Macovei.

 

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)