Nicolae Ciucă, despre decizia de a-l susține pe Florin Cîțu la șefia PNL: Am considerat că este de datoria mea să îl susțin

Nicolae Ciucă, despre decizia de a-l susține pe Florin Cîțu la șefia PNL: Am considerat că este de datoria mea să îl susțin
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a vorbit, joi seară, despre decizia de a îl susține pe premierul Florin Cîțu la șefia PNL.

„A fost o decizie personală. PremierulFlorin Cîțum-a sunat înainte să ia decizia de a anunța public că intră în competiția pentru câștigarea poziției de președinte al PNL. M-a întrebat dacă sunt de acord să îl susțin.

Sunt ministru în Cabinetul Florin Cîțu și am considerat că este de datoria mea să îl susțin în demersul pe care îl face. Este un demers pe care îl înțeleg într-o competițieîn interiorul PNL.

Îi respect la fel de bine și pe domnul președinte Orban și pe domnul prim-ministru. Amândoi au valoarea de lider pe care PNL și-o dorește, motiv pentru care cred că, la finalul acestei competiții cât se poate de sportivă și democratică, să avem ales liderul pe care membrii PNL și-l doresc”, a declarat Nicolae Ciucă,la Antena 3.

Florin Cîțu candidează pentru conducerea PNL

Săptămâna trecută, premierulFlorin Cîțua anunțatcă va candida și el la șefia PNL: „PNL are nevoie de un suflu nou, de o conducere care să vină cu elemente de noutate, dar să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă și vă invit și pe voi, colegi liberali, să faceți parte din echipa câștigătoare”.

Ludovic Orbans-a arătat încrezătorcă va câștiga această competiție. „Când m-am înscris în cursa pentru președinția partidului, m-am înscris pentru că sunt sigur că voi câștiga”, a spus acesta pe 18 mai.

Urmăriți B1TV.ro și pe