Biroul Politic Judeţean al filialei PNL Timiş l-a votat pe Nicolae Robu drept candidat al partidului la alegerile de anul viitor pentru Primăria Timişoara. Candidatura trebuie validată şi de Biroul Politic Naţional al partidului.
Robu a fost primar al Timișoarei vreme de două mandate, până la alegerile locale din 2020, când a pierdut surprinzător în fața lui Dominic Fritz (USR), un tânăr politician care nu avea nici pe departe notorietatea sa. Desemnarea lui Robu a stârnit deja vâlvă în organizația PNL Timiș.
Candidatura lui Robu a fost decisă, în unanimitate, într-o şedinţă condusă de șeful organizației, Alin Nica, informează debanat.ro. Însă candidatura trebuie validată şi de Biroul Politic Național al PNL.
Nica a susținut că au comandat trei sondaje și în toate Robu a ieșit pe primul loc.
În ciuda votului în unanimitate al Biroului Politic Judeţean al PNL Timiş, surse din filială arată că există o nemulțumire cu privire la această decizie.
Alin Nica și Dănuț Groza, secretarul general al organizației, „sunt incapabili să privească dincolo de interesele lor personale, periclitând soarta PNL Timiș prin jocuri subterane minore, la limita penibilului, toate culminând cu etalarea acestui proiect pentru alegerile locale de anul viitor, cu Robu pentru Primăria Timișoara și Nica pentru președinția CJ Timiș. Această formulă este reeditarea formatului în care PNL Timiș s-a prezentat la alegeri în 2020, când PNL a pierdut primăria Timișoara și când singurul care a profitat de rezultate a fost Alin Nica”, au afirmat recent surse din cadrul PNL Timiș, citate de stiripesurse.ro.
Amintim că Nicolae Robu e trimis în judecată de DNA în legătură cu emiterea unei autorizații de construire. Vizați sunt și alți foști subordonați de-ai săi.
Dosarul a fost deschis după ce, în 2018, un bărbat a constatat că noua construcție de lângă casa lui s-a transformat într-o clădire imensă, deși trebuia să fie un „duplex cu două unități locative și două SAD-uri”. El s-a plâns la Primărie, condusă atunci de Robu, dar funcționarii l-au ignorat.
Timișoreanul și încă o vecină au obținut definitiv în instanță anularea autorizației de construire în baza căreia investitorul imobiliar a ridicat clădirea. Ulterior pe fir a intrat și DNA.