Nicușor Dan acuză sindicatul STB că se implică în campanie: „Cum adică, în 2020, să vii cu mesajul ‘nu vota cu creierul’?” (FOTO)

Nicușor Dan acuză sindicatul STB că se implică în campanie: „Cum adică, în 2020, să vii cu mesajul 'nu vota cu creierul'?” (FOTO)

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a acuzat administrația PSD – Firea din București că folosește bani publici în campania electorală, pentru a mai câștiga o mână de voturi. Dan a afirmat că sindicatul Societăţii de Transport Bucureşti a transmis angajaților mesaje în care erau îndemnați să nu voteze cu creierul, ci cu burta, și să nu pună ștampila decât pe cel care a dat. Mesajele erau și pline de minciuni, precum aceea că nu vor mai fi plătite subvențiile la STB dacă se schimbă administrația actuală a Capitalei. Nicușor Dan a insistat că el nu a spus niciodată așa ceva și că totul este o manipulare. El a mai precizat că un astfel de mesaj este scris și pe o tablă în autobaza STB din Militari.

Nicușor Dan acuză administrația PSD – Firea că se folosește de sindicatul STB în lupta electorală

Candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Generală a precizat că nu e prima dată când PSD folosește bani publici și instituții ale statului pentru a-și face campanie electorală. A amintit de conferința sa de presă în care viceprimarul Aurelian Bădulescu a venit cu angajați de la Poliția Locală, pentru a-i hărțui pe el și pe membrii echipei sale de campanie. A mai amintit, de asemenea, de conferința bruiată de claxoane ale firmei de salubritate din Sectorul 5.

„Vedem, astăzi, folosirea sindicatului STB în alegerile de duminică. Acesta este un mesaj, care a fost sub diferite variante, transmis angajaților din STB de către Sindicatul STB. Acesta, exact așa cum este, pe o tablă, a fost scris azi, în autobaza STB din Militari”, a declarat, miercuri, Nicușor Dan.

Dan a precizat că sindicatul STB a contribuit acum la răspândirea minciunii că el intenționează să taie subvențiile, odată ce va ajunge Primarul Capitalei: „Nu am spus niciodată așa ceva, dimpotrivă, chiar ei sunt cei care nu au plătit subvenția și exact din cauza lipsei acestei subvenții, STB este în halul în care este astăzi”.

Nicușor Dan a subliniat că a insistat pe organizarea de dezbateri electorale, lucru constant refuzat de Gabriela Firea, tocmai pentru a dezamorsa „toate minciunile acestea”.

Nicușor Dan acuză sindicatul STB că se implică în campanie: „Cum adică, în 2020, să vii cu mesajul ‘nu vota cu creierul’?”

Dan a criticat dur mesajele răspândite de sindicatul STB, în favoarea administrației PSD – Firea, în plină campanie electorală

Nicușor Dan a continuat să critice mesajul expus inclusiv în autobaza STB din Militari.

„Cum adică – ”nu vota cu creierul”? Cum adică, în 2020, să vi cu mesajul ,,nu vota cu creierul,,. Adică să te întorci la 1990, când minerii spuneau și o parte din bucureșteni, din păcate, noi muncim, noi nu gândim. Cum este posibil în 2020? Mai mult de atât – ,,burta simte foamea,,. Adică un om este o burtă? La atât se reduce omul în 2020? La atât reduce această administrație bucureșteanul?

”Votează cu cel ce ți-a dat” – adică bucureșteanul este unul care stă cu mâna întinsă și vine un șef și îi dă? Acesta este bucureșteanul în viziunea acestei administrații? Nu! Suntem în 2020, este vorba de demnitate și ceea ce noi facem în campania aceasta este să chemăm oamenii la demnitate, la onestitate, la dreptate, la valori”, a mai declarat candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Generală.

Nicușor Dan a făcut cu această ocazie un nou apel la bucureșteni să iasă duminică la urne și să voteze util, adică să pună ștampila pe el, deoarece el are cele mai multe șanse să o învingă pe Gabriela Firea. „Putem, împreună, să redăm demnitatea, să redăm speranța și să redăm viitorul acestui oraș”, a mai precizat Dan.

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort