Paleologu mizează pe Sfântul Duh, la alegerile pentru șefia PDL

Paleologu mizează pe Sfântul Duh, la alegerile pentru șefia PDL

Fostul ministrul al Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, vineri, la Bistrița, că mizează foarte mult pe ajutorul Sfântului Duh la alegerile pentru șefia PDL, ce vor avea loc pe 14 mai, relatează Agerpres.

Acesta a recunoscut că are șanse minime să câștige această funcție, dar speră ca numărul de voturi primite să reprezinte o minoritate demnă de luat în seamă.

„De a fi președinte al PDL pe 14 mai, șanse sunt puține. Sigur, nu e niciodată exclus așa ceva. Suntem în perioada dintre Înviere și Pogorârea Sfântului Duh, cine știe, poate Sfântul Duh va acționa foarte eficient pe 14 mai și se va produce un miracol. Dar e puțin probabil acest lucru. Șansele de a fi președinte al partidului sunt puține, dar existî șanse de a provoca un al doilea tur pe 14 mai. Nu e exclus. Nu e sigur așa ceva, dar, totuși, e posibil. Sper din toată inima să adun suficiente voturi încât să fie cel puțin o minoritate consistentă, de luat în seamă, iar pentru mine, vă spun drept, câștigul cel mai de preț este că am putut vorbi cu sute și chiar mii de militanți și membri ai partidului”, spune Paleologu.

Paleologu consideră că ar fi o greșeală politică să se pronunțe în favoarea lui Emil Boc sau Vasile Blaga înainte de alegeri, spunând că se bazează pe Sfântul Duh pentru inspirație.

„Ar fi o mare greșeală politică să fac acest lucru. Și, pe urmă, trebuie menținut suspansul, nu? Altminteri totul o să fie aranjat dinainte. Mai contează și inspirația de moment pe 14 mai. Contez foarte mult pe Sfântul Duh, iar Sfântul Duh inspiră, nu?”, a precizat acesta.