PDL, PP-DD şi UDMR au sesizat CCR cu privire la modificarea Legii finanţelor publice

PDL, PP-DD şi UDMR au sesizat CCR cu privire la modificarea Legii finanţelor publice
Foto: 9am.ro

PDL, PP-DD şi UDMR au sesizat Curtea Constituţională cu privire la modificarea Legii 500 privind finanţele publice, adoptată săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaţilor.

Grupurile politice susţin că noul act normativ limitează dreptul parlamentarilor de a formula amendamentele la proiectul de buget, scrie Agerpres.

„Am avut o discuţie cu liderul grupului PDL şi împreună am decis să atacăm la Curtea Constituţională legea privind modificarea Legii 500 privind finanţele publice. În esenţă am considerat că este neconstituţional să limitezi dreptul parlamentarilor de a formula amendamente la proiectul de buget. Şi, întrucât esenţa activităţii parlamentare este legiferarea şi, în cadrul legiferării, propunerea de amendamente, această măsură arbitrară care a fost adoptată de majoritatea USL nu face altceva decât să taie posibilităţile Opoziţiei de a interveni pentru corectarea unor alocări bugetare pe care a apreciat că nu sunt regulă”, a declarat liderul deputaţilor PP-DD, Daniel Fenechiu.

Fenechiu a adăugat că sesizarea la Curtea Constituţională a fost făcută împreună cu PDL şi UDMR.

„Aşteptăm soluţia Curţii şi credem că va fi favorabilă, întrucât sunt şi nereguli de ordin procedural. Nu este corect ca prin legea bugetului să se intervină asupra mecanismului parlamentar. Ieri (luni – n.r.) am comunicat cele 25 de semnături pe care le-am strâns pentru atacarea la Curtea Constituţională, conform înţelegerii pe care am avut-o cu PDL şi UDMR”, a adăugat liderul deputaţilor PP-DD.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a confirmat demersul derulat împreună cu PP-DD şi UDMR.

Tags: