PLR a semnat acordul de fuziune cu PC (VIDEO)

PLR  a semnat acordul de fuziune cu PC (VIDEO)
Foto: enational.ro

Vineri a fost semnat acordul de fuziune al PLR cu PC. Astfel, a apărut o nouă formațiune politică, Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), informează B1 TV.

Protocolul a fost semnat de cei doi președinți ai partidelor, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, care vor deveni copreședinți ai ALDE.

Vă propun să participaţi alături de mine şi de conducerea PC la înfiinţarea  pentru prima dată în România a unui partid a cărei identitate europeană să nu fie pusă la îndoială, un partid de centru dreapta, parte a partidului european ALDE care luptă la nivel european pentru o democraţie autentică pentru respectarea drepturilor cetăţeneşti„, a spus Constatin, citat de Mediafax.

În plus au fost stabilite și câteva obiective, printre care faptul că noul partid nu va participa la alegerile parlamentare și locale, ci PLR și PC vor merge independent, iar candidații se vor stabili la nivel intern.

De altfel, fuziunea a fost primită bine la nivel european, iar ALDE a primit o invitație de a se alătura formațiunii europene.

PLR a semnat acordul de fuziune cu PC

Urmăriți B1TV.ro și pe