Ponta: Ministrul Şova va prezenta joi toate documentele proiectului Roşia Montană (VIDEO)

Ponta: Ministrul Şova va prezenta joi toate documentele proiectului Roşia Montană (VIDEO)
Foto: ziare.com

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în timpul şedinţei de guvern, că ministrul Dan Şova va prezenta joi toate documentele proiectului Roşia Montană.

Ponta spune că Guvernul a decis să lase Parlamentul şi opinia publică să aibă o dezbatere pe acest proiect, însă Executivul trebuie să ia o decizie bună pentru 20 de milioane de locuitori.

„Proiectul Roşia Montana stătea de 15 ani prin sertarele Guvernului, ba se scotea, ba se băga la loc. Decizia corectă era să lăsăm Parlamentul şi opinia publică să aibă o dezbatere pe acest proiect. Mâine ministrul Dan Şova va face o conferinţă de presă cu toate documentele de la începutul proiectului. Timp de 15 ani nu le-a pus nimeni cap la cap şi să le explice publicului. Decizia finală aparţine Parlamentului, cred că Guvernul a făcut tot ce era de făcut pentru acest proiect”, a spus Victor Ponta.

Premierul a mai declarat că îi respectă pe cei care protestează paşnic de 10 zile în centrul Capitalei, dar că trebuie să ia o decizie favorabilă pentru toţi locuitorii României.

„Am respect pentru toată ţara, şi pentru cei care nu protestează şi pentru cei ce protestează paşnic, dar deciziile trebuie să ia în considerare 20 de milioane de oameni”, a declarat Ponta.

Ponta: Ministrul Şova va prezenta documentele proiectului Roşia Montană

Embed: