Ponta: Nu mai există nicio colaborare locală USL-PDL

Ponta: Nu mai există nicio colaborare locală USL-PDL
Foto: evz.ro

Prezent sâmbătă la Iaşi, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că PSD şi PNL au rupt colaborarea cu PDL în toată ţara, afirmând că „peste tot” au fost semnate acorduri de constituire a USL, urmând ca documentul să fie parafat săptămâna viitoare la Bucureşti. Victor Ponta a declarat sâmbătă, cu prilejul semnării protocolului de colaborare la nivel local între PSD, PNL şi PC, că nicio structură din teritoriu aparţinând USL nu mai colaborează cu PDL.

„Protocoale s-au semnate peste tot. (…) La Botoşani, unde era o alianţă PNL-PDL s-a format USL. La fel s-a întâmplat şi la Buzău, Dâmboviţa, Vâlcea sau Bacău, unde de asemenea au fost unele probleme. Nu mai există nicio colaborare locală USL-PDL. Era important să realizăm asta, pentru o coerenţă a Uniunii de sus până jos”, a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

Ponta a precizat că protocoale privind constituirea USL la nivel local au fost semnate în toate judeţele, urmând ca procedurile să fie încheiate săptămâna viitoare.

„La Bucureşti semnăm săptămâna viitoare. Se va semna cu ocazia dezbaterii bugetului Capitalei. E locul cel mai dificil unde avem de parafat documentul, dar sunt convins că rezolvăm şi această ultimă problemă, într-un fel sau altul”, a afirmat Victor Ponta.

Liderul PSD a declarat că, în cele două luni de când s-a constituit USL, instituția și-a consumat cea mai mare parte a timpului pentru a aplana conflictele apărute în teritoriu, susținâd că de acum acest lucru nu se va mai întâmpla.

„Am tot pansat până acum răni la nivel local. Vestea proastă pentru cei din teritoriu e că n-o să vă lăsăm să vă mai certaţi”, le-a spus Ponta reprezentanţilor PSD, PNL şi PC prezenţi în sală.

Liderul PNL Crin Antonescu a afirmat că prezenţa sa şi a lui Victor Ponta la Iași nu este întâmplătoare, pentru că pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii, a anunţat intenţia formării noii alianţe.

„Istoria acestei construcţii politice e legată de Iaşi. Vă doresc Uniune lungă şi rodnică!”, le-a spus Antonescu membrilor celor trei partide prezenţi la eveniment.

Protocolul de constituire a USL la Iaşi a fost semnat de liderii locali ai celor trei formaţiuni, respectiv Gheorghe Nichita (PSD), Relu Fenechiu (PNL) şi Vasile Şalaru (PC).

Urmăriți B1TV.ro și pe