Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”

Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile

Premierul Florin Cîțu a declarat marți seara la Digi 24 că va lua o decizie în privința propunerii care vizează introducerea de restricții pentru nevaccinați după ce se va consulta cu specialiștii. Acesta a evitat să spună dacă mall-urile vor fi închise în weekend pentru persoanele nevaccinate, dar a dat asigurări că centrele agroalimentare vor rămâne deschise:

„Trebuie să vorbim și cu specialiștii, în primul rând, pentru că așa am luat decizia și până acum după ce am discutat cu specialiștii. Au venit multe propuneri și data trecută de la Ministerul Sănătății, unele dintre ele nu le-am acceptat, pe altele le-am acceptat. Erau să închidem magazinele la ora 3 după amiaza în weekend și așa mai departe.

Nu am mers pe acele variante, deci să vedem ce spun și specialiștii și apoi vom lua o decizie în funcție de cauză. Nu vom închide piețele agroalimentare, nu vreau să închidem mall-urile și nu vom închide economia. Asta este clar.

Ne-am uitat la valul trei când au fost deschise mall-urile, nu erau așa de mulți vaccinați, aveau mască, deci putem să găsim variante. Să vedem ce spun specialiștii. Sunt mai multe propuneri pe masă.

Trebuie să vedem ce se întâmplă cu evoluția și apoi vom lua o decizie. Repet vreau să am discuții și cu specialiștii”, a spus Florin Cîțu pentru Digi24.