Președintele PPE, Joseph Daul, la București: Am venit pentru a spriji candidatul de centru-dreapta, Klaus Iohannis (VIDEO)

Președintele PPE, Joseph Daul, la București: Am venit pentru a spriji candidatul de centru-dreapta, Klaus Iohannis (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Partidului Popular European, aflat în vizită în România, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că a venit pentru a-și anunța sprijinul pentru candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis.

”Am venit pentru a spriji candidatul de centru-dreapta, Klaus Iohannis, pentru ca el să câștige alegerile duminica viitoare. Sunt convins ca valorile PPE pe care nu le-am abandonat, statul de drept, justitia, lupta împotriva corupție, vor fi respectate cu domnul Iohannis și nu vor fi respectate cu domul Ponta. Romnânia are nevoie de creșetere economică și locuri de muncă și cred că Iohannis a făcut la Sibiu în ultimii ani un exercițiu care nu poate fi pus în discuție. Forțele răului care îl atacă nu îl atacă degeaba, pentru că a reușit la nivelul municipalității. Și eu am fost primar, este prima calitate în parcursul meu politic. Când ești primar al unei comune ești foarte aproape de cetățenii tăi. Este cea mai bună experiență pe care o poate avea un candidat la președinție.„ a declarat Joseph Daul.

Liderul PPE a vorbit și despre subiectul votului din diaspora, când românii au stat la cozi ore întregi pentru a putea vota. Joseph Daul a afirmat că speră ca pe 16 noiembrie să nu existe aceleași probleme care au apărut în primul tur al alegerilor.

”Numărul de mesaje pe care l-am primit după primul tur al alegerilor este impresionant. În toate țările europene am intervenit foarte puternic pentru a spune că în al doilea tur al alegerilor această problemă trebuie să fie rezolvată. Sper ca toți românii să își exprime dreptul la vot duminică.”, a spus Daul.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis a vorbit despre ideea suplimentării secțiilor de votare din străinătate.

”Domnul Meleșcanu ne-a spus că nu se pot înființa noi secții. Este foarte clară intenția Guvernului de a nu face nimic pentru diaspora. Este regretabil că avem un Guvern care suprimă intenționat votul în diaspora. Îi cer domnlui Ponta să demisioneze acum în ceasul al 12-lea pentru că nu este capabil să facă față acesui post.”, a declarat Iohannis.

Președintele PPE: Am venit pentru a spriji candidatul de centru-dreapta