Procurorii DNA s-au sesizat în cazul Adrian Severin, privind posibile fapte de corupţie

Procurorii DNA s-au sesizat în cazul Adrian Severin, privind posibile fapte de corupţie
Foto: ultima-ora.ro

UPDATE: Eurparlamentarul Adrian Severin a decis luni să se autosuspende din Biroul Permanent Naţional al PSD, până la clarificarea cazului de corupţie în care este implicat.

Procurorii anticorupţie au hotărât să se autosesizeze, în legătură cu posibila sâvărşire a unor fapte de corupţie de către europarlamentarul, Adrian Severin, anunţă Agerpres.

„Procurorii DNA au luat act de aspectele semnalate de mass-media din România, dar şi de presa internaţională şi au decis să se sesizeze din oficiu şi să efectueze verificări privind posibila săvârşire a unor fapte de corupţie de către Adrian Severin, membru al Parlamentului European”, a precizat Livia Săplăcan, citată de sursă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că situaţia lui Adrian Severin va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Naţional al partidului.

„Acum de dimineaţă am avut o discuţie cu domnia sa. La 11,30 discutăm la BPN şi vă anunţăm. (…) Cred că e normal să vorbesc în cadrul conducerii întâi şi după aceea să vă informez”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Vezi ce spune Adrian Severin în legătură cu acuzaţiile de corupţie.

O anchetă a cotidianului britanic, The Sunday Times, a dezvăluit numele a trei europarlamentari (Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser, foşti miniştri de externe), care s-ar fi declarat dispuşi să-şi ofere serviciile politice în schimbul unor sume de 100.000 de euro.

Parlamentul European a început o anchetă în acest caz.

Adrian Severin, acuzat de trafic de influență

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său