Andrei Pleșu, ATAC EXPLOZIV la adresa lui DRAGNEA! “O să propună PEDEPSE pentru orice BOMBANEALĂ! Să mergem PÂNĂ LA CAPĂT”

Andrei Pleșu, ATAC EXPLOZIV la adresa lui DRAGNEA! “O să propună PEDEPSE pentru orice BOMBANEALĂ! Să mergem PÂNĂ LA CAPĂT

Filosoful Andrei Pleșu a criticat în termeni duri, într-un editorial declarațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, privind adoptarea unei legislații împotriva defăimării țării.

„Se pregătește, de altfel, o lege care să propună sancțiuni pentru orice bombăneală critică la adresa mult incercatei noastre patrii. Eu zic, însă, că dacă tot pornim pe acest drum, să mergem pînă la capăt. Să o luăm de la unii înaintași. Dau mai jos citate grav defăimătoare din lucrările lor (pe multe dintre ele le-am mai semnalat și cu alt prilej) și propun eliminarea autorilor de mai jos din manualele școlare, retragerea cetățeniei române și judecarea lor în contumacie. Iată cîteva probe”, scrie filosoful în Dilema Veche.

Pleșu oferă citate din Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu, Dimitrie Cantemir sau Emil Cioran pentru a demonstra că dragostea de țară se exprimă cel mai bine când sunt criticate aspectele care nu funcționează.