PSD n-a înțeles nimic din votul-sancțiune: Social-democrații trec sub tăcere subiectul Justiție. Niciun gând de îndreptare a dezastrului din sistemul judiciar

PSD n-a înțeles nimic din votul-sancțiune: Social-democrații trec sub tăcere subiectul Justiție. Niciun gând de îndreptare a dezastrului din sistemul judiciar
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a fost sancționat drastic de alegători pentru încercările repetate de a-și impune controlul asupra Justiției. Duminică, social-democrații au obținut cel mai slab scor din istoria partidului, în timp ce președintele Klaus Iohannis a defilat cu referendumului convocat. Românii au dat un semnal clar: ce a făcut PSD în Justiție a fost un dezastru. Social-democrații, însă, se pare că nu se grăbesc să-și îndrepte greșelile. În loc să repare dezastrul făcut în sistemul judiciar, PSD-iștii nu știu cum să mai ascundă gunoiul sub preș.

”Lupta împotriva Justiției ne-a omorât” – au recunoscut-o chiar social-democrații, în frunte cu Viorica Dăncilă.

Marți, premierul a admis și public că asta crede: ”Pentru mine obiectivul principal acum este ce vom face de acum incolo si cum putem sa actionam pe perioada urmatoare, fara ca sa avem in prim plan justitia”.

Asta în timp ce Marian Oprișan, baronul de Vrancea, politician cu greutate în partid, a tunat că social-democrații nu trebuie să mai deschidă gura despre justiție: ”Discuţia pe Justiţie, în PSD, a încetat! Cei care fură de la comunitate trebuie să meargă la puşcărie!”.

Și în timp ce PSD ascunde gunoiul sub preș, sistemul de justiție încă mai suferă de pe urma schimbărilor impuse de coaliția PSD-ALDE.

Niciun cuvânt din partea PSD despre desființarea Secției speciale pentru investigarea magistraților, a cărei înființare de către PSD-ALDE a fost aspru taxată de magistrați, partidele de Opoziție, președintele Iohannis și partenerii internaționali.

Niciun cuvânt din partea PSD despre corectarea Legilor Justiției și aducerea lor în forma cerută de specialiști.

Niciun cuvânt din partea PSD despre Codurile penale, ajunse acum într-o formă amplu criticată.

Peste 16.000 de deținuți au fost eliberați în baza legii recursului compensatoriu, o creație a PSD-ALDE, mare parte din ei recidivând deja. Niciun cuvânt de regret din partea PSD pentru acest atac la adresa siguranței cetățenilor.

Ultima oră
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)