PSD şi PNL vor depune o moţiune de cenzură pe Codul Muncii

PSD şi PNL vor depune o moţiune de cenzură pe Codul Muncii
Foto: tion.ro

Victor Ponta, preşedintele PSD, a declarat marţi că PSD şi PNL vor depune o moţiune de cenzură pe actualul Cod al Muncii propus de Emil Boc pentru asumarea răspunderii.

Liderul PSD nu întelege punctul de vedere al premierului Emil Boc asupra Codului Muncii odată ce acesta este pe cale să fie dat afară din funcţia de premier, astfel pierzându-şi statutul de bugetar.

„Emil Boc nu ştiu în ce calitate vorbeşte, înţeleg că va fi dat afară de la serviciu şi lui nici măcar nu i se aplică Codul Muncii. Ceea ce ar trebui noi să facem este un Cod al Muncii care să protejeze şi angajatorul, dar să îi protejeze şi pe angajaţi. Nu suntem într-o ţară bananieră în care angajatul să fie un simplu sclav pe plantaţie. Boc nu are de unde să ştie lucrul acesta pentru că el, săracul, este depăşit de situaţie”, a declarat Victor Ponta.

Ponta susţine că indiferent de şansele sau de rezultatul moţiunii de cenzură, aceasta trebuia depusă.

„Nu am făcut calcule. O să depunem moţiune, nu facem calcule” , a răspuns preşedintele PSD unui reporter privind şansele de reuşită ale moţiunii.

Guvernul aproape de a îşi asuma răspunderea pe Codul Muncii

Premierul Emil Boc a anunţat luni, că liderii coaliţiei de guvernământ propun asumarea răspunderii pe Codul Muncii, acesta urmând a fi înaintat preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

Dialogul cu partenerii sociali şi cu sindicatele va fi menţinut pe toată durata asumării răspunderii, a adăugat Boc.

Sindicaliştii ameninţa cu proteste

Cele cinci mari confederaţii sindicale au respins complet actuala variantă a Codului Muncii şi susţin că toate propunerile lor au fost ignorate.

Calendarul protestelor a fost deja întocmit, urmând ca prima acţiune să aibă loc pe 28 februarie la Oradea. Sindicaliştii au declarat că vor intra în grevă generală din prima zi în care Codul Muncii va ajunge la preşedintele Băsescu.