Rareș Bogdan: Școala online nu este o soluție. Nu cred că putem să mai riscăm să ne ținem copiii departe de sala de clasă (VIDEO)

Rareș Bogdan: Școala online nu este o soluție. Nu cred că putem să mai riscăm să ne ținem copiii departe de sala de clasă (VIDEO)
Foto: Rareș Bogdan / Facebook

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat joi seară în cadrul emisiunii ”Dosar se politician”, că susține redeschiderea școlilor, precizând că „legătura profesor-elev nu poate fi păstrată prin sistemul online și nici prin sistemul hibrid”.

Rareș Bogdan: Îmi doresc foarte mult să fie prioritizată vaccinarea pentru profesori pentru că îi consider în cateorie de risc

Întrebat dacă își trimite copiii la școală în condițiile în care profesorii încă nu sunt vaccinați, prim-vicepreședintele PNL a răspuns: „Eu sunt un om care a făcut școală extrem de serios (…). Eu consider că școala online nu este o soluție și abia aștept ca copilul meu să poată să intre din nou în sala de clasă. Sigur că îmi doresc foarte mult ca, având această posibilitate de a mări numărul de vaccinări, să fie prioritizată pentru profesori pentru că îi consider în cateorie de risc”.

Rareș Bogdan: Nu cred că putem să mai riscăm să ne ținem copiii departe de sala de clasă

De asemenea, întrebat totuși de ce s-a luat decizia deschiderii școlilor de la începutul lunii februarie în condițiile în care numărul infectărilor cu coronavirus nu a scăzut foarte mult și nici personalul din învățământ nu va fi vaccinat în proporție prea mare până atunci, Rareș Bogdan a precizat: ”În primul rând, pe 1 noiembrie se vorbea despre 20.000 de infectări. Depășisem de câteva ori rata de 10.000 de infectări și situația era destul de complicată. În cazul în care Guvernul PNL, împreună cu președintele nu ar fi luat măsuri restrictive, cu siguranță situația ar fi degenerat iar sistemul de sănătate din România nu făcea față unui grad de infectări de zeci de mii pe zi. Faptul că azi avem până în 5.000 de infectări este o dovadă a faptului că măsurile pe care le-au luat colegii mei au fost benefice pentru domolirea pandemiei în România. (…)

Legat de presiunea socială, eu cred că, în România, în acest moment, nu cred că putem să mai riscăm să ne ținem copiii departe de sala de clasă. Legătura profesor-elev nu poate fi păstrată prin sistemul online și nici prin sistemul hibrid. Eu am avut discuții chiar în cadrul conducerii PNL și am fost unul dintre cei care au susținut că trebuie să întoarcem copiii în sala de clasă cu orice riscuri și m-am opus vehement inclusiv public închiderii piețelor”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seară că începând din 8 februarie, atunci când va începe semestrul al doilea, cele mai multe dintre școli se vor redeschide, desigur, în funcție de evoluția situației epidemiologice. O decizie finală în acest sens va fi anunțată pe 2 februarie.

”Începând din semestrul 2, adică după vacanța de o săptămână, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evolează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Majoritatea școlilor de redeschid. Se revine practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate”, a anunțat Klaus Iohannis.

Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori