Rusia, implicată în suspendarea lui Băsescu: Întâlnirea dintre Ponta și Kondyakov, confirmată de KremlinLeaks

Rusia, implicată în suspendarea lui Băsescu: Întâlnirea dintre Ponta și Kondyakov, confirmată de KremlinLeaks
Ponta, alaturi de ambasadorul Rusiei

Site-ul KremlinLeaks, partener oficial al WikiLeaks, anunță că premierul român Victor Ponta s-a întâlnit, în data de 14 iunie, la recepția organizată de Ambasada Federației Ruse la București, cu Aleksandr Kondyakov și Viktor Komardin, președintele companiei de armament Rosoboronexport.

KremlinLeaks, citat de Evz.ro, publică un mesaj între doi oficiali ruși, despre relațiile speciale pe care le-ar avea cu premierul român Victor Ponta.

Salutări din București

Îi transmitem întreaga noastră recunoștință dl-ui Victor Ponta, în special pentru felicitările primite de Ziua noastră națională.

După cum am informat, dl Victor Ponta ne-a vizitat pe data de 14 iunie, iar pentru noi aceasta a fost o posibilitate importantă de a schimba câteva idei foarte utile. Dl Victor ne-a transmis că întâlnirea cu d-nii M. Kondiakov și V. Komardin a fost foarte productivă și a mulțumit pentru această întâlnire.”

Jurnalistul Robert Turcescu a anunțat pentru prima dată întâlnirea dintre Ponta și Kondyakov, în emisiunea Sub semnul întrebării. Potrivit documentului prezentat de Turcescu, Alexander Kondyakov, în 2007 director executiv al Novocom, un centru de analiză politică din Moscova care le asigura consultanță în domeniul informațiilor guvernului rus și președintelui Putin, a revenit în România, înainte de suspendarea lui Traian Băsescu. Kondyakov a fost şi consilierul ex-preşedintelui moldovean Vladimir Voronin. (Detalii AICI)

Întâlnirea dintre Ponta și ambasadorul Rusiei la București este anunțată chiar de site-ul Ambasadei Rusiei la București.