Șeful ANPC, demis de către Florin Cîțu

Șeful ANPC, demis de către Florin Cîțu
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Claudiu Daniel Dolot a fost demis din fruntea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), de către Florin Cîțu, premierul interimar. Decizia fost publică joi, 18 noiembrie, în Monitorul Oficial.

Fostul președinte ANPC va fi înlocuit în funcție de către Mihai Culeafă, vicepreședintele instituției. Acesta va prelua atribuțiile până la numirea noului șef, potrivit deciziei lui Cîțu.

Dolot a fost numit în fruntea ANPC în luna februarie, tot de către Florin Cîțu.

Șefii ANPC și ANSVSA, demiși în aceeași săptămână de către Florin Cîțu

După ce a fost demis, fostul președinte ANPC a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă. Protecția consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acțiunile, însoțite de rezultate, contează!” a transmis fostul șef al ANPC.

În ultimele săptămâni, ANPC a efectuat mai multe razii, în urma cărora au fost constatate nereguli și astfel, s-au aplicat amenzi consistente, respectiv a fost suspendată activitatea unor operatori economici.

Miercuri, 17 noiembrie, Florin Cîțu l-a demis și pe Robert Chioveanu, șeful Autorității Naționale Veterinare pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Acesta ocupa funcția de conducere de doi ani de zile, numit în perioada în care Ludovic Orban era prim-ministru.