Senatul a aprobat o OUG prin care sunt majorate salariile inspectorilor ANI

Senatul a aprobat o OUG prin care sunt majorate salariile inspectorilor ANI

Senatorii au aprobat, luni, o Ordonanță de Urgență care prevede creșterea salariilor inspectorilor ANI, informează Mediafax.
Senatul a adoptat, fără amendamente, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă 5/2013 pentru modificarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Astfel, salariul de bază al funcţiei de inspector de integritate cu grad superior se stabileşte prin asimilare cu salariul de bază al funcţiei de inspector de concurenţă cu grad superior din cadrul Consiliului Concurenţei, corespunzător vechimii în muncă, la fel ca salariul de bază al funcţiei de inspector de integritate cu grad principal.

În expunerea de motive, Guvernul a menţionat că din anul 2011 până în prezent au părăsit sistemul 16 inspectori de integritate, în special din cauza nivelului scăzut al salarizării raportat la responsabilităţile şi volumul de activitate specifice funcţiei, la acel moment ANI funcţionând cu numai 26 inspectori de integritate cu funcţie de execuţie, al căror salariu mediu net este de aproximativ 2.500 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)