Purtătorul de cuvânt al PPE, după propunerea-șoc a lui Teodorovici: Sunt sigur că miniştrii de Finanţe din UE şi-au pus mâinile în cap

Purtătorul de cuvânt al PPE, după propunerea-șoc a lui Teodorovici: Sunt sigur că miniştrii de Finanţe din UE şi-au pus mâinile în cap

Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE şi europarlamentar al PNL, a criticat în termeni duri propunerea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, ca dreptul românilor de a munci în străinătate să fie limitat. (Detalii AICI)

”Oameni buni, ministrul Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători şi de a lucra în UE. Libertatea de mişcare, de a lucra şi a studia oriunde în Europa este o libertate fundamentală pe care poporul român a obţinut-o prin aderarea la UE. Pentru ca românii să poată lucra fără permis de muncă în toate statele membre, a trebuit să treacă 7 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Sunt sigur că miniştrii de Finanţe ai celor 27 de state membre şi-au pus mâinile în cap când l-au auzit pe ministrul Finanţelor din ţara care va prelua preşedinţia UE că propune lucruri care încalcă tratatele europene”, a scris Mureșan, pe Facebook.

Liberalul a mai susținut că obligația guvernanților e să creeze oportunităţi pentru români în ţară, nu să le interzică şansa de duce o viaţă mai bună în altă parte: „Românii care trăiesc acum în Diaspora au plecat din cauza sărăciei, nu de plăcere. Obligaţia ministrului de Finanţe şi a Guvernului României este să creeze oportunităţi pentru români în ţară, nu să le interzică şansa de duce o viaţă mai bună în altă parte dacă ei nu au fost în stare să le ofere mai multe oportunităţi în România”.