Sondaj secret PSD: Udrea și Tăriceanu pot intra în turul doi al alegerilor prezidențiale dacă Iohannis e declarat incompatibil

Sondaj secret PSD: Udrea și Tăriceanu pot intra în turul doi al alegerilor prezidențiale dacă Iohannis e declarat incompatibil
Foto: adevarul.ro

Un sondaj secret al PSD dezvăluie  cine intră în turul întâi și cum se împart voturile dacă Iohannis este declarat incompatibil, relatează Evenimentul Zilei.

Asrfel, conform sondajului realizat la începutul acestei săptămâni, ale cărui date au intrat, parțial, în posesia EvZ, ierarhia turului întâi este neschimbată, cu Victor Ponta și Klaus Iohannis conducând la distanță. Liderul PSD este cotat cu 41% din intențiile de vot, iar liberalul Iohannis ar obține 28% din voturi.

Sunt urmați în ordine de Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu – cu aproximativ 8%, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor și Monica Macovei – 4% din voturi, Teodor Meleșcanu și Corneliu Vadim Tudor – 3% din voturi. Rezultatele pentru turul întâi au fost calculate pentru o prezență la vot de 55%.

Ipoteza declarării lui Klaus Iohannis incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție a fost luată în calcul, în așa fel încât există o întrebare distinctă în chestionarul PSD : „Dacă ÎCCJ l-ar declara incompatibil înainte de turul întâi pe Klaus Iohannis și acesta n-ar mai putea candida la alegerile prezidențiale, Dvs. pe care dintre următorii l-ați vota în turul întâi al alegerilor prezidențiale?”.

Aici ierarhia se schimbă în mod spectaculos: Victor Ponta crește cu 2 procente până la 43%, Elena Udrea ajunge pe locul doi cu 13%, Călin Popescu-Tăriceanu are o intenție de vot de 10 procente, Monica Macovei sare la 8%, Teodor Meleșcanu este cotat cu 7%, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor și Corneliu Vadim Tudor în jur de 6%. Doar 2% dintre cei care și-au declarat intenția de a se prezenta la vot s-ar îndrepta către altcineva.