Sorin Cîmpeanu susține ideea ca universitățile să se ocupe de pregătirea doctorală de la admitere până la absolvire

Sorin Cîmpeanu susține ideea ca universitățile să se ocupe de pregătirea doctorală de la admitere până la absolvire
Foto: ziuanews.ro

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu a declarat că ideea unei susțineri de la început până la finalul pregătirii doctorale trebuie să fie destinată universităților, pentru că acel Consiliu Național de Etică din cadrul ministerului nu poate analiza la fel de bine tezele absolvenților, conform Agerpres.

Potrivit ministrului, universitățile trebuie să se ocupe de procesul de doctorat, în timp ce Consiliului Național de Etică îi vor reveni problemele sistemice.

„Sunt adeptul ideii că universitățile trebuie să gestioneze de la A la Z procesul de pregătire doctorală de la admitere și până la final. Acest lucru nu poate duce decât la întărirea responsabilității universităților care cunosc cel mai bine procesul de pregătire doctorală. Oare cum credem că o comisie de specialitate formată din 10, 12, 15 colegi cei mai buni pot analiza un număr de 150 sau 200 de teze de doctorat într-un timp de câteva ore la fel de bine cum poate să o facă universitatea care înregistrează procesul de pregătire doctorală vreme de trei-patru ani?”, a decalarat ministrul Cîmpeanu, la festivitatea de deschidere a noului an universitar, de la Universitatea din București.